Germania limitează depozitele pentru rezervări

Curtea Suprema Federală din Germania a emis recent trei verdicte în care pune bazele unei limitări a depozitelor pentru vacanţe şi restrânge şi taxele de anulare. 

Cea mai mare instanţă. Bundesgerichstof (BGH) a emis trei sentinţe în cazuri de plângeri formulate de către consumatori în litigiile împotriva Thomas CookTUI şi Urlaubstours. O medie care are ca scop promovarea drepturilor consumtorilor, dar care ar putea afecta finanţele operatorilor de turism.

Curtea a hotărât că depozitele pentru pachete de vacanţă nu trebuie să depăşească în mod normal 20% din preţul total. Turoperatorii ar putea impune depozite mai mari doar în cazuri excepţionale, de exemplu, pentru pachete dinamice atunci când zborurile trebuie plătite imediat. Cu toate acestea, aceste excepţii trebuie să fie justificate. Totuşi, un caz cu privire la acest subiect particular împotriva TUI a fost returnat tribunalului din Celle pentru o decizie finală.

Depozitele un vor putea fi mai mari de 20%. #shu#.

Depozitele un vor putea fi mai mari de 20%. Imagine Shutterstock.

BGH a decis, de asemenea, ca plata restului de 80% nu este oportun să se facă înainte de 30 de zile înainte de plecare. În plus, taxele de anulare mari de 40% din preţul total cu o lună înainte de deschidere nu pot fi permise.

Primele două decizii înseamnă efectiv că operatorii de turism, care îşi finanţează vacantele prin contractarea prealabilă cu hotelurile şi companiile, astfel ar putea avea un flux de numerar mai mic şi mai scăzut în viitor şi că îşi vor asuma mai multe riscuri financiare atunci când încheie contracte şi calculează pachetele de servicii turistice.

În răspuns, TUI a declarat că până când cazul nu va fi rezolvat va menţine depozitul de 25% pentru pachetele turistice, care reprezintă 90% din oferta sa. Responsabilul de afaceri juridice al TUI Germania, Dietrich Kressel, asigură că “TUI consideră că BGH nu a fixat un nivel obligatoriu de depozit acum şi nici în deciziile sale anterioare. Afacerea de pachete turistice se bazează pe gradul ridicat de plăţi în avans, care trebuie să fie pre-finanţate de turoperatori”.

El consideră că TUI ar trebui să schimbe depozitul de 40% doar pentru un număr mic de vacanţe last minute şi oferte speciale de discount. În ceea ce priveşte nivelul depozitelor pentru pachetele dinamice, ei aşteaptă decizia Curţii din Celle.

La rândul său, Thomas Cook a declarat că va aştepta verdictul scris al instanţei. Numai atunci va putea evalua care sunt termenii şi condiţiile reglementate cu privire la care s-ar fi pronunţat împotrivă şi ce aspecte trebuie ajustate. De asemenea, turoperatorul DER Touristik a anunţat că aşteaptă verdictul scris.

La rândul său, surse din Urlaubtours spun că “eforturile juridice ale organizaţiilor de consumatori ar putea duce la o lipsă de disponibilitate a ofertelor de vacanţe ale turoperatorilor în toată extinderea lor şi în forma lor obişnuită pentru clienţi”.

 

Puteţi vizita articolul de referinţă pe Fvw.

 

Leave a Reply