Germania îşi arată forţa: aspecte esenţiale pentru ITB Berlin

Târgul de turism ITB îşi deschide porţile săptămâna aceasta în Berlin. Intreprinderile de turism şi destinaţiile vor participa în masă la câteva zile intense de lucru, care le vor permite să ia pulsul pieţei emitente germane.

Somajul, la niveluri minime din 1991 încoace

Numărul şomerilor din Germania a înregistrat în luna februarie o scădere de 20.000 de persoane faţă de luna precedentă, când scăzuse deja cu 10.000. Acest lucru reduce numărul total al domerilor la 2.181 de milioane, cea mai scăzută din decembrie 1991, potrivit Oiciului Federal de Ocupare a Forţei de Muncă.

Astfel, rata şomajului a rămas stabilă pentru a treia lună consecutiv la 6,5%, cel mai scăzut de la reunificarea ţării.

“Piaţa forţei de muncă a fost relativ puţin influenţată de suişurile şi coborâşurile economiei şi va continua să se dezvolte pozitiv”, a declarat Biroul de Ocupare a Forţei de Muncă din Germania. “Tendinţa ocupării forţei de muncă este în mod clar în tren ascendent“, a adăugat instituţia.

 

Economia Germaniei ia amploare

În 2014, economia Germaniei a crescut cu 1,6%, comparativ cu creşterea uşoară de 0,2% pe care a înregistrat-o în 2013. Este de aşteptat ca PIB-ul Germaniei să crească cu 1,1% în acest an.

“Economia germană a luat amploare din nou la sfârşitul anului 2014”, reiterează biroul de statistică, care explică faptul că creşterea economiei germane între octombrie şi decembrie din 2014 s-a datorat cererii interne, care a fost determinată de consumul gospodăriilor.

 

Unde călătoresc turiştii germani?

Analiza destinaţiiloe de vacanţă ale călătoriilor efectuate de germani pe tot parcursul anului permite gruparea în trei categorii cu o pondere relativă din total foarte similară: călătoriile în Germania, călătoriile pe coasta Mediteraneană şi călatoriile în restul lumii”.

 

Principalele regiuni emitente

Principalele regiuni emitente de turism în strainatate, potrivit datelor Destatis sunt, în ordinea reflectată, următoarele: Hesse (Frankfurt), Bavaria (Múnchen) şi Renania Nord-Westfalia (Düsseldorf, Bonn/Köln, Dortmund).

Dintre toate statele federale iasă în evidenţă Berlin, oraşul cu cea mai mare densitate a populaţiei în Germania, cu mai mult de nouă milioane de pasageri.

   Târgul ITB îşi va deschide porţile în Berlin miercurea viitoare 4 martie.

Târgul ITB îşi va deschide porţile în Berlin miercurea viitoare 4 martie.

 

Vacanţele comerciale rămân sacre

Conform Analizei de Calatorii 2014 (Reise Analyze, 2014) Institutul German pentru Cercetare în Turism FUR, “călătoria de vacanţă rămâne o prioritate de consum pentru consumatorul german cu o dependenţă mică de situaţia economică, mai ales atunci când este vorba de călătoria principală a anului.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply