Shadow

Germania se consolidează ca destinația culturală preferată de europeni

Germania depășește Franța și Italia ca destinație culturală preferată de Europa, potrivit datelor studiului internațional realizat de IPK. Dintre cele 50 de țări evaluate la nivel mondial de către studiul Anholt Gfk Roper Index, Germania se află pe un important loc al cincilea în imagine și cultură. În special pentru turiștii internaționali natura si cultura sunt doi factori decisivi atunci când decid să călătorească în Germania.

Printre multe comori culturale din Germania iasă în evidență 38 de situri declarate Patrimoniu Mundial de către UNESCO, care se consolidează ca un magnet veritabil pentru vizitatorii internaționali ajungând în total la aproximativ 5 milioane de înnoptări. Din acest motiv, Oficiul German Național de Turism (ONAT), sub lema „Patrimoniu UNESCO, turism durabil de natură și cultură”, a desemnat că tema a anului 2014 siturile UNESCO de pe teritoriul său, concentrându-se asupra lor în campaniile sale de marketing la nivel mondial.

Nu este surprinzător că oferta de turism cultural atrage 41% din turiștii care vizitează Germania, majoritatea din Statele Unite (22%) și Marea Britanie (17%).

Mai mult decât atât, pentru o treime din turiști desmenarea UNESCO este un motiv de a-și planifica vizita, astfel că statutul de Patrimoniu Mondial este comparabil cu un certificat de calitate internațional. Prin urmare, așa cum explică Petra Hedorfer, președintele consiliului de administrație al ONAT, „în colaborare cu partenerii noștri strategici, comisia germană a UNESCO, înteprindem campanii de marketing intensiv, în scopul de a face cunoscute locurile declarate Patrimoniu Mondial din Germania și a încuraja astfel turismul cultural al țării.

La rândul său, Roland Bernecker, secratarul general al Comisiei Germane pentru UNESCO, a subliniat că acest brand „crește numărul vizitatorilor din Germania, dar în același timp trebuie să servească la menținerea cerințelor de dezvoltare durabilă și la promovoarea întelegerii între popoare. Cooperarea cu ONAT în cadrul anului tematic 2014 ne oferă posibilitatea de a pune mai multe persoane în legătură cu autenticitatea culturii și naturii lumii noastre și de a le sensibiliza cu privire la valoarea Patrimoniului Mondial și a activităților UNESCO”.

Din cele 981 de locuri care dețin această declarație, aproape jumătate sunt în Europa, 38 din ele în Germania, ceea ce înseamnă ocuparea locului trei împreună cu Franța în clasamentulul european, împărțite în șase categorii: palate și castele (patru), natură, grădini și peisaje (șapte), centre istorice (cinci) și cultură industrială (trei), precum și biserici și mănăstari (opt) și alte monumente de arhitectură, design și istorie culturală și spirituală (11).

Catedrala din Aachen a fost în 1978 primul bun cultural german Patrimoniu Mondial.
Catedrala din Aachen a fost în 1978 primul bun cultural german Patrimoniu Mondial.

Pentru a încuraja vizitarea lor su fost concepute opt rute care leagă între ele siturile UNESCO și alte monumente de renume internațional; oferind, de asemenea, informații despre ele în 12 limbi pe site-ul ONAT, cu o hartă interactivă, panoramici de 360 de grade, imagine și clipuri video; precum și o revistă modernă de călătorii culturale și prezență în social media.

În acest an, Germania sărbătorește 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului cu expoziții, evenimente comemorative și rute prin locuri decisive unde s-a originat așa-numita „Revoluție pacifică” din Dresde, Leipzig și Berlin. În capitala Germaniei vor avea loc începând cu sfârșitul verii festivitățile, centrate pe libertate, divizarea orașului, Războiul Rece și evenimentele care au dus la reunificarea pacifică în 1989-1990.

 

An record

Pentru al patrulea an consecutiv, Germania a depășit recordul său de turism depășind pentru prima dată 70 de milioane de înnoptări de vizitatori internaționali, ajungând concret la 71,6 milioane reprezentând o creștere de 4% față de 2012, potrivit datelor provizorii ale Biroului Federal Statistică. Așa cum scoate în evidență Hedorfer, „în pofida situației economice dificile din Europa și în restul lumii, turismul receptiv s-a dezvoltat considerabil în 2013. Brandul Germaniei, destinației turistică, are din ce în ce mai multă cerere și este în plină formă”.

Aproape jumătate din cele trei milioane de înnoptări suplimentare care s-au înregistrat în primele 11 luni ale anului 2013 provin din cinci piețe: Marea Britanie (349.000 de sejururi), Rusia (322.000), Elveția (248.000), țările din Golf (237.000) și Polonia (173.000). Cele mai multe înnoptări au avut loc în Bavaria, urmată de Berlin și statul Baden-Württemberg.

Pentru al doilea an consecutiv, Germania se consolidează ca a doua destinație preferată de europeni după Spania. Vechiul Continent, cu o cotă de aproape trei părți, rămâne cea mai importantă piață emitentă pentru această țară.

Pentru 2014, este estimată o creștere a cererii internaționale de între 1% și 3%, în scopul de atinge obiectivul său pentru 2020 de a ajunge la 80 de milioane de înnoptări, așa cum a conchis Petra Hedorfer.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.