GDS-urile şi agenţiile online denunţă Lufthansa la CE pentru taxa de 16 €

ETTSA, Asociaţia Europeană care integrează GDS-urile Amadeus, Sabre şi Travelport  şi agenţiile online (OTA) Expedia şi Odigeo, au prezentat o plângere împotriva Lufthansa la Comisia Europeană (CE). Ei consideră “discriminatoare” taxa de 16 € pe care a început să o aplice grupul de transport aerian rezervărilor efectuate prin GDS. Aceasta se adaugă plângerii făcute de ECTAA.

European Technology & Travel Services Association (ETTSA) este formată din agentiile OTA Expedia (şi brandurile sale Hotels, Trivago, Venere şi eBookers) şi Odigeo (şi  brandurile sale Opodo, Go Voyages, eDreams si Travellink), şi de cele trei mari GDS-uri globale Amadeus, Sabre şi Travelport.

Denunţul ETTSA împotriva întregului grup Lufthansa (Deutsche Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss şi Brussels Airlines) a fost prezentat la Direcţia Generală de Mobilitate şi Transporturi a Comisiei Europene, pe motiv că această taxă încalcă legislaţia comunitară pentru sistemele de rezervări şi pentru că o consideră “discriminatorie”. ETTSA consideră că este împotriva legislaţiei de concurenţă ca singura modalitate de a evita taxa este aceea de a face rezervarea pe site-ul Lufthansa, ceea ce impiedică realizarea de comparatii cu alte companii aeriene şi produce costuri suplimentare pentru agenţiile de turism online (OTA).

Acest denunţ făcut de OTA şi GDS-uri se adaugă la celei făcute deja de agenţiile de turism prezenţiale prin intermediul Asociaţiei Europene de Agenţii de Turism (ECTAA). Dacă CE va da dreptate denunţătorilor ar putea impune o sancţiune companiei Lufthansa de aproximativ 3.000 milioane de euro, la o rată de 10% din veniturile sale anuale, care anul trecut s-a ridicat la 30.000 de milioane.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply