Franţa va interzice prin lege clauzele de paritate pentru tarifele hoteliere

Adunarea Naţională a Franţei a luat pe 18 iunie o decizie importantă votând pentru eliminarea clauzele de paritate de preţuri din contractele între hotelieri şi agenţiile de turism online.

Decizia Adunării Naţionale crează o etapă contractuală reînnoită. #shu#

Decizia Adunării Naţionale crează o etapă contractuală reînnoită. Imagine Shutterstock.

Această decizie a Adunării Naţionale din Franţa va contribui “la crearea unei etape contractele reînnoite şi vor creşte posibilităţile de a stabili relaţii bazate pe încredere între hotelieri şi paginile on-line de rezervări hoteliere”.

Măsura adoptată de Franţa vine înaintea deciziei autorităţilor de concurenţă din mai multe ţări care fac declaraţii similare împotriva agenţiilor de turism online, cum ar fi BookingExpedia si Hotels.com.

De fapt, Booking a anunţat că va aplica măsuri corective pentru a evita amenda pentru restrângerea concurenţei, compromis respins de hotelierii europeni.

 

Sursă: hosteltur.com

One comment

  1. […] vor fi cei care vor pierde cel mai mult dacă măsura adoptată în Franţa (Franţa va interzice prin lege clauzele de paritate pentru tarifele hoteliere, aşa cum am informat în altă ştire) se generalizează, ceea ce va da control hotelurilor de a […]

Leave a Reply