Franţa instalează porţi de securitate în reţeaua feroviară

Franţa a început, de joia trecută, să instaleze porţi de securitate pentru trenurile care parcurg distanţe lungi, o măsură adoptată de autorităţi după atentatele teroriste de la Paris şi Saint Denis din 13 noiembrie.

Gara de Nord din Paris are primul dintre aceste dispozitive, a cărui instalare a fost completată duminică şi va servi ca o experienţă pilot pentru punerea în aplicare posterioară în restul reţelei. Ministrul Ecologiei şi al Transporturilor, Ségolène Royal, a supravegheat muncă.

Franţa instalează porţi de securitate în reţeaua sa feroviara. Ministrul Ecologiei şi al Transporturilor, Ségolène Royal, a verificat lucrările.

Franţa instalează porţi de securitate în reţeaua sa feroviara. Ministrul Ecologiei şi al Transporturilor, Ségolène Royal, a verificat lucrările.

Royal a afirmat că una dintre priorităţile acestui sistem de control să nu cauzeze întărzieri la îmbarcarea pasagerilor, care trebuie să treacă prin aceste porţi şi a căror bagaje vor fi, de asemenea, verificate în tuneluri asemănătoare celor din aeroporturi. “Am instalat patru porţi pentru fiecare tren pentru a nu întârzia călătorii şi a reconcilia mobilitatea şi securitatea”, a spus ministrul în declaraţiile sale pentru televiziunea BFMTV.

Aceste dispozitive vor permite controlul “pasagerului şi al bagajului său în acelaşi timp” şi vor detecta în mod precis arme albe şi explozibile, a spus Royal.

Porţile de securitate, utilizate iniţial în trenurile care parcurg distanţe lungi în Gara de Nord din Paris şi Gara Lile, vor fi implementate “rapid” şi pe “scară largă” în reţeaua feroviară din Franţa de îndată ce va fi verificată fluiditatea şi eficienţa sistemului.

Regiunile, care au competenţe în trenurile regionale, vor putea şi ele utiliza aceste dispozitive.

Royal s-a felicitat pentru rapiditatea cu care au fost puse în funcţiune aceste porţi, posibil datorită faptului că reutilizat dispozitivul folosit în timpul summitului de la Paris (COP21), care a luat sfârşit acum două săptămâni.

Până în prezent, în Franţa, doar Pasagerii Eurostar spre Londra erau obligaţi să treacă prin poarta detctor de metale şi un control al bagajelor, un sistem pe care îl utilizează deja şi alte ţări în gările lor.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply