Frână pusă turismului de masă: Italia limitează numărul de turişti în Cinque Terre

Italia şi-a propus să limiteze sosirea de turişti la zona de coastă Cinque Terre, una dintre bijuteriile Liguriei, în nordul ţării, din cauza daunelor pe care le provoacă excesul de turişti în teritoriu. Regiunea a primit 2.5 milioane de turişti anul trecut, iar autorităţile de turism intenţionează să reducă numărul lor la un milion. Prin urmare, se va stabili un sistem de trecere pentru vara viitoare şi o dată atinsă cantitatea stabilită accesul va fi închis.

Cinque Terre, declarată Patromoniu Mondial pentru locul în care este aşezată şi arhitectura sa, este o zonă de coastă formată din localităţile Monterosso, Corgnilia, Vernazza, Manarola şi Riomaggiore, situată în provincia La Spezia, în Liguria, şi datorită orografiei sale particulare aceasta a devenit una dintre principalele atracţii ale regiunii.

Numărul turiştilor pe care îi primeşte a crescut considerabil în ultimii ani, datorită în mare măsură creşterii sosirii de croaziere în Italia.

În scopul de a reduce prezenţa sa şi a proteja teritoriul de invazia turismului de masă, începând cu vara viitoare, vor putea accesa zona doar turiştii care au achiziţionat în avans un permis de trecere printr-o aplicaţie care va arăta, de asemenea, cele mai congestionate sate.

Această zonă a primit anul trecut 2,5 milioane de turişti.

Această zonă a primit anul trecut 2,5 milioane de turişti.

În acest scop, drumurile care duc la zonă sunt echipate cu dispozitive care permit măsurarea numărului de persoane care intră în sate şi după ce se atinge numărul de vizitatori permis accesul va fi închis.

Pentru a vizita această zona se vor vinde nişte bilete printr-o aplicaţie creată pentru turişti, care va arată care sunt cele mai congestionate sate în fiecare moment.

Aşa cum a explicat Vittorio Alessandro, preşedintele Terra Parque Cinque, pentru ziarul La Republica “poate părea ceva excentric, chiar dacă tendinţa este de a creşte turismul, dar pentru noi, acum este doar o chestiune de supravieţuire.

Freno al turismo de masas: Italia limita los visitantes a Cinque Terre

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply