Fondul chinez Fosun câştigă bătălia pentru Club Med

Consorţiul condus de fondul chinez Fosun International este câştigătorul clar în lupta pentru achiziţionarea turoperatorului francez Club Med, după retragerea Investindustrial Group.

Aşa cum am informat în ştirea Club Med menţine o pierdere de 9 mil. € în 2014, în timp ce aşteaptă cumpărător, consorţiul Gaillon Invest II, format din fondul Ardian (fostul Axa Private Equity) şi grupul chinez Fosun, prezentase la începutul lunii decembrie o ofertă de 23,50 euro pe acţiune, depăşind ultima ofertă de la InvestIndustrial.

Ulterior, înainte de Crăciun, grupul Bonomi a intrat din nou în licitaţie cu o ofertă de 24 de euro, dar a fost întrecut de Gaillon cu 24,60 de euro. Aceasta a fost ultima ofertă, care evaluează Club Med la la 939 milioane de euro. Lupta între cele două grupuri pentru a obţine turoperatorul a început în 2013.

Fondul chinez Fosun câştigă bătălia pentru Club Med

Turoperatorul francez a prezentat la începutul lunii decembrie rezultatele aferente anului fiscal 2014, încheiat la 31 decembrie, în care a menţinut aceleaşi pierderi de 9 milioane de euro de anul precedent. Cifrele grupului indică o uşoară creştere a veniturilor de 0,2%, la 1.367 milioane de euro, şi un total de 1,2 milioane de clienţi în 2014.

În America, veniturile au crescut cu 6.7%, determinată de performanţa bună a afacerii în Brazilia, Statele Unite şi Canada; în Asia au crescut cu 2,2%, în pofida scăderii vizitatorilor din China spre oraşele din Malaezia şi Thailanda din cauza problemelor conjuncturale (dezastre aeriene, probleme geopolitice). În cazul Europei şi Africii a existat o scădere de 1,5%, în principal din cauza scăderii în cele două ţări principale, Franţa, lovită de criza economică şi mediul fiscal dificil, şi Belgia, a cărui cerere a fost foarte afectată de problemele geopolitice din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

 

Sursă: hosteltur.com

 

 

Leave a Reply