Flota mondială de aeronave se va dubla în 20 de ani, potrivit Boeing

Boeing estimează o cerere de 39.620 de avioane noi, în valoare de 5,9 miliarde de dolari (5.323.371 mil. euro), pentru următorii 20 de ani, ceea ce reprezintă o creştere de 4,1% faţă de de estimările de anul precedent. “În ciuda evenimentelor recente care au afectat pieţele financiare, sectorul avaţiei va continua să crească pe termen lung şi mărimea flotei comerciale se va dubla“, a afirmat VP de Marketing pentru Boeing Commercial Airplanes, Randy Tinseth.

Producătorul de aeronave din SUA a prezentat raportul său de perspectivve de piaţă (Current Market Outlook – CMO) în primele sesiuni ale Farnborough Airshow, un studiu care estimează “o creştere a traficului de pasageri de 4,8% anual în următoarele două decenii”.

Flota mondială de aeronave se va dubla în 20 de ani, potrivit Boeing

Flota mondială de aeronave se va dubla în 20 de ani, potrivit Boeing

Acesta observă că piaţa aeronavelor cu un singur culoar, segmente de scurt curier şi mediu curier, vor înregistra o creştere deosebit de puternică, iar responsabilii pentru creştere vor fi pieţele emergente şi companiile aeriene low-cost. Acest segment va avea nevoie de 28.140 de aeronave noi, o creştere de mai mult de 5% faţă de anul trecut, conform estimărilor Boeing.

“Indiscutabil, nucleul pieţei aeronavelor cu un singur culoar se învârte în jurul noului Boeing 737 MAX 8 şi MAX 200, precum şi al actualului 737-800. Avioanele cu această dimensiune reprezintă deja 76% din actualul portofoliu mondial de comenzi de avioane cu un singur culoar şi produsele noastre au un avantaj clar în acest domeniu”, a spus Tinseth.

La cateoria widebody, estimarea este de 9.100 de avioane, cu o posibilă cerere mai mare de înlocuire în perioada cuprinsă între 2021 şi 2028.

Boeing prevede o înlocuire continuă de avioane widebody foarte mari cu avioane widebody mici i mijlocii, cum ar fi Boeing 787 Dreamliner, Boeing 777 şi noul Boeing 777X, flota pentru rutele de lung curier.

Piaţa asiatică, inclusiv China, va continua să conducă livrările totale de avioane în următoarele decenii.

Ambele previziuni, atât cea pa tipul de avion cât şi cea pe regiuni, pot fi văzute în infographic-ul realizat de Boeing.

Flota mondială de aeronave se va dubla în 20 de ani, potrivit Boeing

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply