Shadow

Fitur înregistrează un nou record de vizitatori

Cea de-a 39 ediție a Târgului Internațional de Turism (Fiturde la Madrid, care a avut loc între 23 și 27 ianuarie, a înregistrat o creștere de 1,8% a vizitatorilor profesioniști, aproape de 143.000 – față de 140.000 în 2018, cu o creștere de 8,9% în rândul celor din alte țări. Numărul total vizitatorilor, luând în considerare weekend-ul, când târgul permite accesul publicului larg, a depășit 250.000. O activitate care a generat un impact economic în Madrid de aproximativ 325 de milioane de euro, potrivit calculelor realizate de Ifema. 

Fitur, marcat la început de protestul șoferilor de taxi la intrarea în incintă, s-a încheiat cu un „succes total”, deși „nu a fost ediție simplă”, afectată de probleme „externe”, a explicat pentru agenția Efe, directorul general al Ifema, Eduado López-Puertas.

Greva nu a avut niciun impact asupra numărului de vizitatori și chiar a avut un efect pozitiv, potrivit managerului, deoarece a determinat că 80% dintre cei care au participat la târg s-au deplasat în transportul public, ceea ce a transformat această ediție în „cea mai sustenabilă”.

Republica Dominicană a fost în acest an țară parteneră a Fitur.
Republica Dominicană a fost în acest an țară parteneră a Fitur.

Târgul a lăsat în mod direct în orașul Madrid 325 de milioane de euro, repartizați între transport, restaurante, hoteluri și alte servicii, potrivit estimărilor făcute de Ifema.

Această editie a reunit 886 de expozanți și 10.500 de companii din 165 de țări și regiuni în peste 67.000 de metri pătrati. Iar în acest an, Republica Dominicană a fost țara partneră, un statut special ocupat pentru prima oară de o țară din America Latină.

Participarea străină reprezintă deja 55%, cu o creștere de 11% a numărului de standuri față de anul precedent, iar cea a exponenților naționali a crescut cu 6%. Vizitele internaționale au crescut cu 8,9%.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.