Shadow

Fitur 2023: Ucraina va avea propriul stand împrumutat pentru a-și găsi aliați

Războiul pe care Ucraina îl trăiește de aproape un an nu a împiedicat-o să ajungă la ediția Fitur 2023 cu o misiune clară: să caute aliați care să o ajute să înfrunte o sarcină descurajantă, recuperarea sau reconstrucția întregului patrimoniu istoric și cultural pe care îl deține distrus în timpul războiului cu Rusia, care nu va fi prezent la această ediție a târgului. 

Și pentru a-și atinge obiectivul, are un sprijin semnificativ, pavilionul pe care Ifema i l-a oferit gratuit, o curtoazie care nu este obișnuită și pe care conducerea târgului o acordă doar în situații „critice”, cum este cazul invaziei pe care o suferă țara slavă. Cu acest instrument, vizibilitatea ucraineană la târgul de turism este garantată, nu-i vor lipsi vizitele.

Rusia nu a solicitat participarea la Fitur anul acesta după cum au confirmat surse din organizarea târgului. 

Astfel primul târg de turism care va avea loc la Ifema în perioada 18-22 ianuarie, va servi pentru a da vizibilitate efectelor războiului asupra turismului și pentru a încerca să promoveze alianțe pentru reconstruirea patrimoniului Ucrainei după încheierea conflictului.

Imagine publicată pe Oleg Mityukhin pe Pixabay.

„Meet Ucraina” este motto-ul agendei de evenimente, întâlniri culturale, instituționale și comerciale pe care delegația țării, condusă de președintele Agenției de Stat pentru Dezvoltarea Turismului, Mariana Oleskiv, le va dezvolta în perioada 16-20 ianuarie în timpul participării lor la târgul internațional de turism.

Autoizolare rusă

În acest sens, Tourism of Ukraine a informat într-un comunicat că această inițiativă are scopul de a da vizibilitate situației actuale în domeniile turismului, patrimoniului, infrastructurii și comerțului. Și, în această linie, își propune să construiască punți de colaborare între Ucraina, Spania și alte țări, și cu companiile prezente la acest târg.

În schimb, Rusia, țară care a participat cu regularitate la Fitur, pare să fi optat pentru autoizolare și nu a cerut să fie prezentă la târg în acest an. Trebuie amintit că în 2022 Comitetul de Turism al orașului Moscova a avut un pavilion, iar în 2020 Biroul de Turism al Rusia a reprezentat câteva dintre regiunile țării.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.