Experţii UE recomandă monitorizarea îndeaproape a stării de sănătate a piloţilor

Grupul de experţi creat de Uniunea Europeană (UE) după accidentul companiei Germanwings în Alpii francezi au prezentat vinerea trecută un raport în care recomandă o monitorizare mai atentă a sănătăţii piloţilor ai companiilor aeriene europene, confirmând de asemenea sprijinul pentru practica de a exista întotdeauna doi membri ai echipajului în cabină, o măsură pe care companiile aeriene au decis să o adopte în mod spontan în urma tragediei aviatice provocată de pilotul Andreas Lubitz.

Experţii au evidenţiat şase puncte de îmbunătăţire a siguranţei aviaţiei, deşi deciziile finale le vor lua mai târziu Comisia Europeană (CE), ţinând cont de alte anchete cum ar fi cea efectuată de procuratura franceză, care va decide dacă trebuie să se facă schimbări în legislaţia europeană.

Experţii UE recomandă monitorizarea îndeaproape a stării de sănătate a piloţilor

Experţii UE recomandă monitorizarea îndeaproape a stării de sănătate a piloţilor

Printre recomandări, echipa de experţi cere un control “strict” a “examinatorilor aeromedicali” şi avertizează că orice pilot ar trebui să depăşească o “evaluare psihologică” înainte de a fi angajat de o companie aeriană.

Ei susţin, de asemenea, ca companiile aeriene să aibă un program de combatere a drogurilor şi al alcoolui care “să se sprijine pe controale aleatorii” în rândul echipajului.

Alte propuneri indică necesitatea de a avea un benchmark european pentru datele de aeromedicină şi, de asemenea, “sisteme de sprijin” pentru piloţi oferite de companiile aeriene.

“Principiul conform căruia două persoane trebuie să fie, în permanenţă, în cabina de pilotaj trebuie menţinut”, a adăugat raportul.

Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) a condus comisia de experţi, creată de comisarul de Transporturi, Violeta Bulc, care a promis să “ia măsurile necesare” pentru a îmbunătăţi siguranţa aviaţiei.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply