Expedia va cumpăra Orbitz cu 1.200 mil. €

Expedia şi-a anunţat intenţia de a cumpăra agenţia online americană Orbitz cu 1.330 de milioane de dolari (aproximativ 1.200 milioane de euro) în care ar fi a treia sa achiziţie a unei OTA în ultimele patru luni.

Aşa cum am informat în ştirea Expedia cumpără OTA americană Travelocity cu 250 mil. €, compania a început anul cu o achiziţie puternică.

Pe de altă parte, la sfârşitul anului 2014 Expedia a finalizat cumpărarea grupului australian  Wotif Group, inclusiv mai multe branduri, care operează în Asia-Pacific, cum ar fi  Wotif.com, lastminute.com.au, trave.com.au, Asia Web Direct, LateStays, GoDo.com şi Arnold Travel Technology.

Ea a decis acum să cumpere Orbitz într-o operaţiune care, potrivit analiştilor nu va avea multe obstacole ale organismelor de concurenţă, deoarece agenţia online este unul dintre cei mai slabi operatori. Expedia a informat că valoarea companiei în acord, care include preluarea datoriei, este de 1.600 milioane de dolari (aproximativ 1.400 milioane de euro).

Expedia va cumpăra Orbitz cu 1.200 mil. €

Expedia va cumpăra Orbitz cu 1.200 mil. €

 

Expedia duce o luptă puternică pentru a reduce dominaţia rivalului său Priceline, compania mamă a lui Booking. În distribuţia online mărimea contează, Priceline având un avnataj faţă de Expedia şi împreună acaparează aproape 50% din piaţa OTA la nivel mondial.

Expedia a declarat că se aşteaptă ca această achiziţie va adăuga câştiguri de 75 de cenţi pe acţiuni şi generează o economisire de costuri de 75 de milioane de dolari (66 de milioane de euro).

Orbitz a informat săptămâna aceasta că profiturile au crescut în ultimul trimestru cu 37%, iar veniturile pentru rezervările brute au crescut 2.480 milioane de dolari (2.719 milioane de euro) la 2.740 milioane de dolari (2.407 milioane de euro).

 

 

 

Sursă: hosteltur.com

2 comments

  1. […] de către Expedia nu este cel mai important pas ci o manevră. Aşa cum am informat în ştirea Expedia va cumpăra Orbitz cu 1.200 mil. €, agenţia mare online a anunţat tranzacţia de cumpărare în ianuarie 2015, după ce în ianuarie […]

  2. […] cum am informat în ştirea Expedia va cumpăra Orbitz cu 1.200 mil. €, marea OTA americană a decis să cumpere acest rival, aceasta fiind a treia achiziţie a unei alte […]

Leave a Reply