Expedia observă o creştere a cererii de pachete şi o scădere a preţului la biletele de avion în 2015

Expedia a înregistrat o creştere a cererii de pachete turistice în acest an şi o reducere a preţului la biletele de avion pentru mai multe destinaţii, potrivit unui raport de tendinţe pentru 2015 elaborat împreună cu Airlines Reporting Corporation (ARC).

Agenţia online a observat că a avut loc o cresşere a vânzărilor de pachete de vacanţă pentru a călători între iunie şi septembrie, încurajată de oferte, în special către destinaţii precum Londra, a cărui preţ a scăzut cu 30%, Paris (24%), mai multe destinaţii mexicane (între 22% şi 24%) şi, de asemenea, mai multe puncte din Statele Unite, Hawai, San Diego, New York sau Miami.

Pe de alta parte, tarifele aeriene au scăzut în medie cu 2% în cazul zbourilor din America de Nord şi Europa, şi până la 7% în cazul celor din Asia-Pacific. Printre exemplele de scăderi mai semnificative în acest sens iasă în evidenţă, de exemplu, scăderea preţurilor pentru călătoriile din Brazilia în Statele Unite, cu 17%; din Spania spre Thailanda, tot cu 17%; din Germania spre Portugalia, cu 16%; sau din Japonia spre Franţa, un alt 16%.

Ofertele au stimulat crestere vanzarilor. #shu#

Ofertele au stimulat crestere vanzarilor. Imagine Shutterstock.

ARC semnalează că turiştii beneficiază de modernizarea flotei pe care au demarat-o companiile aeriene, care au adăugat mai multe scaune şi au scăzut preţul mediu, în special în America de Nord, Europa şi Asia-Pacific, zborurile interne în America de Nord sunt cele care indică sejururi mai scurte, care potrivit agenţiei poate indica ca un număr mare de americani călătoresc în interiorul ţării.

În iunie şi iulie, cele mai lungi călătorii sunt cele cu originea în America de Nord spre Asia-Pacific şi în luna august cele care apar din Asia-Pacific spre Europa. Potrivit OTA, aceasta din urmă tendinţa a rămas relativ constantă între 2012 şi 2015, dar în acest an este un impuls mai mare spre destinaţiile din America de Nord din această zonă.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply