Expedia cumpără OTA americană Travelocity cu 250 mil. €

Expedia a cumpărat agenţia online americană Travelocity, a cărui companie este Sabre Holdings, cu 280 milioane de dolari (250 milioane de euro).

În vara anului 2013, cele două agenţii au semnat un acord strategic de marketing pe termen lung prin care Expedia era integrată ca motor de rezervare pe site-urile Travelocity din Statele Unite şi Canada, în timp ce Travelocity avea acces la furnizorii şi serviciul clienţi al Expedia. Toţi analiştii estimau că acest acord era primul pas pentru cumpărare făcut de către cea mai mare dintre OTA.

Preşedintele Expedia, Dara Khosrowshahi, a explicat într-un comunicat că “Travelocity este unul dintre cele mai cunoscute branduri în America de Nord, oferind sute de destinaţii turistice la peste 20 de milioane de călători în fiecare lună”.

Expedia cumpără OTA americană Travelocity cu 250 mil. €

Ulterior, aşa cum am informat în articolul Acordul de colaborare dintre Expedia şi Travelocity începe să dea roade, primul acord a dat deja roade pentru ambele companii în 2014.

Sabre, compania mamă a Travelocity, a pus, de asemenea, la vânzare în acest an filiala sa din Europa, Lastminute.

 

 

Sursă: hosteltur.com

2 comments

  1. […] a renunţat recent la agenţia sa online, aşa cum am informat în ştirea Expedia cumpără OTA americană Travelocity cu 250 mil. €, în timp ce caută un cumpărător pentru […]

  2. […] cum am informat în ştirea Expedia cumpără OTA americană Travelocity cu 250 mil. €, compania a început anul cu o achiziţie […]

Leave a Reply