Expedia concediază 40% din angajaţii agenţiei Orbitz din Chicago

Expedia intenţionează să concedieze mai mult de 300 de angajaţi, 40% din forţa de muncă a Orbitz din Chicago, unde aceasta din urmă îşi are sediul, ca parte a tranzacţiei de cumpărare încheiată în luna septembrie.

Aşa cum am informat în ştirea SUA aprobă fuziunea dintre Expedia şi Orbitz, achiziţia a fost aprobată în acel moment de Departamentul de Justiţie al Statelor Unite (DOJ), pentru care Expedia a plătit 1.200 milioane de euro, care a fost anunţată în ianuarie, la puţin timp după ce în aceeaşi lună după ce s-a anunţat că Expedia cumpără OTA americană Travelocity cu 25 mil. .

Agenţia online a recunoscut concedierile, dar nu a specificat numărul. Cu toate acestea, un document al Departamentului de Comerţ din Illinois dezvăluie că OTA intenţiona să concedieze 40% din cei peste 800 de angajaţi care lucrează în sediul Orbitz în Bellevue.

Expedia concediază 40% din angajaţii agenţiei Orbitz din Chicago

Un reprezentant al Orbitz a scris într-o notă trimisă serviciului de muncă faptul că “este de aşteptat ca concedierile să fie permanente şi există posibilitatea rezonabilă ca numărul de locuri de muncă eliminate să fie începutul unor concedieri în masă”.

Documentul Departamentului de Comerţ dezvăluie că mai mulţi membrii ai conducerii Orbitz, inclusiv CEO-ul companiei, Barney Harford, au fost concediaţi la data de 12 noiembrie şi că toate concedierile vor avea loc exclusiv în biroul central. Restul concedierilor se vor face pe parcursul unei perioade de un an, începând cu cele 90 care au fost făcute la data de 4 decembrie.

 

Puteţi citi articolul de referinţă pe Puget Sound Business Journal.

 

Leave a Reply