Shadow

Evoluția traficului aerian conform IATA: datele preCOVID vor fi depășite în 2023

Cea mai recentă prognoză a Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA) pentru recuperarea cererii de pasageri după pandemia de COVID-19, odată cu redeschiderea frontierelor arată optimism, o viziune care demonstrează că oamenii sunt încă dornici să călătorească pe termen scurt și lung. Include estimările de recuperare a traficului mondial de pasageri pentru acest an și 2022, 2023, atunci când se așteaptă să fie depășite niveluri pre-coronavirus, până în 2030 și mai departe. „Sunt optimist cu privire la aviație. Ne aflăm în cea mai profundă și mai gravă criză din istoria noastră, dar creșterea rapidă a populației vaccinate și progresele în testare vor restabili libertatea de a zbura în următoarele luni. Și atunci când se va întâmpla acest lucru, oamenii vor dori să călătorească„, a declarat Willie Walsh, directorul general și CEO-ul IATA. El a subliniat că provocarea imediată este redeschiderea frontierelor, eliminarea măsurilor de carantină și gestionarea digitală a certificatelor de vaccinare/testare, fără a uita că o astfel de creștere trebuie să fie susținută de un angajament neclintit față de sustenabilitate

Estimările din prognoză

Prognoza IATA include estimări pentru acest an, pentru anii următori 2022 si 2013, pentru 2030 și după acest an.

  • În 2021, se așteaptă canumărul pasagerilor la nivel mondial să revină la 52% față de nivelul de dinaintea pandemiei de COVID-19 (2019).
  • În 2022numărul de pasageri la nivel mondial este de așteptat să revină la 88% față de nivelurile anterioare COVID-19.
    • În 2023, se așteaptă ca numărul mondial de pasageri să depășească nivelurile de dinaintea pandemiei de COVID-19 (105%).  
  • Pentru 2030, se așteaptă ca numărul pasagerilor să crească la nivel mondial la 5,6 miliarde. Aceasta ar fi cu 7% sub prognoza pre-COVID-19 și o pierdere estimată de 2-3 ani de creștere din cauza COVID-19.
  • După 2030, se așteaptă o încetinire a călătoriilor cu avionul, din cauza demografiei mai slabe și a unui caz de referință de liberalizare limitată a pieței, producând o creștere anuală medie între 2019 și 2039 de 3,2%. Prognoza de creștere anterioară COVID-19 făcută de IATA pentru această perioadă a fost de 3,9%.

Recuperarea numărului de pasageri este ușor mai puternică decât recuperarea cererii măsurată în venituri pe pasageri-kilometri (RPK), care se așteaptă să crească la o medie anuală de 3% între 2019 și 2039. Acest lucru se datorează puterii preconizate a piețelor interne precum China, cu un număr mare de pasageri și rute interne mai scurte.  

„Sunt optimist cu privire la aviație. Ne aflăm în cea mai profundă și gravă criză din istoria noastră, dar creșterea rapidă a populației vaccinate și progresele în testare vor restabili libertatea de a zbura în următoarele luni. Iar când se va întâmpla acest lucru, oamenii vor dori să călătorească„, a declarat Willie Walsh, directorul general și CEO-ul IATA.

El a adăugat că provocarea imediată este redeschiderea frontierelor, eliminarea măsurilor de carantină și gestionarea digitală a certificatelor de vaccinare/testare, în timp ce atât industria transportului aerian, cât și guvernele trebuie să asigure lumii că perspectivele de creștere pe termen lung ale aviației sunt susținute de un angajament neclintit față de sustenabilitate. El crede că ambele provocări necesită ca guvernele și industria să lucreze în parteneriat. „Aviația este pregătită, dar nu vad că guvernele acționează suficient de repede”, a spus Walsh.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.