Shadow

Europa progresează spre călătorii între mai multe transporturi cu un singur clic

Connective (Connecting and Analysing the Digital Transport Ecosystem) este un cadru care va pune bazele unei viitoare platforme europene de transport care va facilita intermodalitatea transportului și rezervarea cu un singur clic a unui singur bilet, care să includă de la parcarea vehiculului privat până la tren, avion, metro, autobuz și/sau serviciu de car sharing, permițând pasagerilor în orice loc din Europa să se desplaseze spre o destinație finală prin diferite mijloace de transport, fără întreruperi nici bariere, într-o singură călătorie interlinea de transport multimodal. Proiectul este condus spaniolă Indra, una dintre cele mai importante firme de consultanță și tehnologie la nivel mondial. 

 

Consorțiul care dezvoltă proiectul este integrat și de companiile Thales, HaCon, Diginext, Network Rail și Ansaldo

 

Proiectul va facilita transformarea digitală a ecosistemului de transport printr-o platformă cloud care permite schimbul și consumul de informații între sisteme și servicii și furnizori de transport într-un mod interoperabil. Datorită utilizării tehnologiei de interpretare sistematică, furnizorii de servicii se pot integra în ecosistem cu efort și costuri minime și își pun datele la dispoziția utilizatorilor și serviciilor în mod transparent. 

Europa progresează spre călătorii între mai multe transporturi cu un singur clic
Europa progresează spre călătorii între mai multe transporturi cu un singur clic

 

„Este vorba despre a facilita utilizarea trenului, avionului, autobuzului și metroului pe rutele internaționale fără a fi nevoie să acceseze patru sisteme de rezervare diferite”, explică directorul general al Transportului Indra, Berta Barrero. Directiva subliniază, de asemenea, că datorită integrării acestor servicii de călătorie cu sprijinul tehnologiilor digitale inovatoare, utilizatorul poate accesa printr-un singur punct și într-un mod transparent, simplu și intuitiv”. 

 

Toate informațiile integrate, grație noului cadru, împreună cu cele ale utilizatorilor înșiși, vor permite, de asemenea, obținerea de informații Big data valoroase, prin tehnologii de big data și business analytics, care vor contribui la îmbunătățirea funcționării sistemelor și a experienței utilizatorilor

 

Proiectul Connective joacă un rol cheie în cadrul Shift2Rail, principala inițiativă de inovare europeană în sectorul feroviar, cu obiectivul de a crea cadrul și instrumentele care susțin toate evoluțiile, care se desfășoară în cadrul diferitelor proiecte ale programului IP4, „IT for an attractive railway”, din care face parte, de asemenea, Proiectul a primit finanțare de la programul de cercetare și inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene. 

 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.