Shadow

Eurocontrol lansează noi scenarii cu speranțe puternice de recuperare

Eurocontrol a publicat noi scenarii de trafic care specifică prognozele lunare de evoluție pentru perioada până în decembrie 2021. Traficul aerian în Europa a scăzut cu 61% în mai 2021 comparativ cu 2019. „Deși criza continuă, tendința se deplasează în sus și există speranța pentru o recuperare în această vară, atribuită cererii masive reprimate, care va crește pe măsură ce restricțiile de călătorie stabilite pentru controlul pandemiei de COVID-19 vor fi ridicate„, afirmă organismul de conducere al navigației aeriene de pe continent. 

Eamonn Brennan, director general al Eurocontrol, a asigurat că „este foarte clar că există o cerere subiacentă masivă pentru călătoriile cu avionul, astfel încât, pe măsură ce restricțiile de călătorie scad, ne putem aștepta la o creștere bună a traficului”.

Scenariul de bază al organizației indică faptul că numărul zborurilor ar trebui să crească de la 39% la nivelurile din 2019 în mai la 57% în august. „Traficul a fost în jurul valorii de 35% din ianuarie, așa că vedem în jur de 5,5 milioane de zboruri pentru tot anul, adică 50% din traficul din 2019”. 

El adaugă că, totuși, dacă mai multe state își relaxează restricțiile mai devreme și implementează pe deplin proceduri precum certificatul digital COVID al UE cât mai curând posibil, atunci scenariul său optimist ar putea vedea rețeaua gestionând 69% din nivelurile de trafic din 2019 în august. „Bineînțeles, vor exista variații semnificative legate de restricțiile de călătorie în diferite state, astfel încât unele părți ale rețelei pot avea performanțe mai bune decât altele”.

Noua prognoză lunară pe termen scurt pentru perioada iunie-decembrie 2021 se bazează pe trei scenarii. Progresul vaccinului și relaxarea măsurilor de stat pentru călătoriile neesențiale sunt factorii cheie care determină prognoza nivelurilor de călătorie între proiecția de bază pentru rețea (scenariul 2), proiecția optimistă (scenariul 1) și proiecția pesimistă (scenariul 3).

Cele trei scenarii

Scenariul 1 presupune acceptarea pe scară largă a vaccinarii în întreaga rețea europeană până în vara anului 2021, împreună cu o relaxare coordonată a restricțiilor de călătorie și reluarea unor fluxuri pe distanțe lungi. Acest scenariu este aliniat cu planurile companiilor aeriene pentru lunile de vară pe baza efectului cererii reprimate, în special pentru VFR (visiting friends and family).

Scenariul 2 presupune adoptarea pe scară largă a vaccinării în toată Europa și o relaxare coordonată a restricțiilor de călătorie care urmează să fie atinse în primul trimestru al anului 2022 între regiunile lumii, începând să se întoarcă mai multe fluxuri pe distanțe lungi.

Scenariul 3 prevede că restricțiile persistente din anii următori din cauza inoculării neregulate a vaccinurilor și / sau focarelor reînnoite de noi tulpini de virus, care vor afecta negativ încrederea pasagerilor.

Scenariile de trafic lunar ale Eurocontrol prezentate în aprilie 2020, septembrie 2020 și ianuarie 2021 au arătat un grad ridicat de precizie. Brennan a declarat că „pe ianuarie 2021, prognozăm că numărul total de zboruri gestionate de rețeaua europeană va fi de aproximativ 39% din nivelurile din 2019 în luna mai, exact ceea ce s-a întâmplat. Este foarte dificl să se prevadă cifre în acest moment, deoarece există atât de multe variable în joc, dar am fost destul de apropiați în mod constant de la începutul pandemiei”.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.