Etihad şi airberlin câştigă bătălia legală pentru zborurile lor de codeshare

Etihad Airways a primit sentinţa Curţii Administrative Superioare din Lüneburg, care anulează decizia instanţei anterioare, ceea ce îi permite să menţină în operare 26 din cele 31 de zboruri de codeshare cu airberlin în sezonul actual de iarnă, care se va încheia la 26 martie.

În luna octombrie, cu câteva zile înainte de începerea noului sezon de iarnă 2015/2016, Etihad şi airberlin au cerut protecţia tribunalului german pentru operarea zborurilor în acest sezon, deoarece guvernul german încă nu-şi dăduse aprobarea, chiar dacă acesta era al şaptelea program pe care ambele companii îl îndeplineau în comun.

Instanţa a stabilit că aceste zboruri sunt legale, împreună cu alte 50 aprobate cu airberlin, adică, 76 din cele 81 de zboruri de codeshare sunt deja aprobate definitiv, ceea ce reprezintă 94% din cele care au fost solicitate. Celelalte cinci sunt stabilite pe rute naţionale germane.

Etihad şi airberlin câştigă bătălia legală pentru zborurile lor de codeshare

Etihad şi airberlin câştigă bătălia legală pentru zborurile lor de codeshare

Potrivit purtătorilor de cuvânt ai companiei aeriene, interpretarea dată de Curte în ceea ce priveşte serviciile EAU-Germania înseamnă, de asemenea, că Etihad Airways va putea opera în continuare cu toate codurile comune şi după finalizarea sezonului de iarnă.

Concret, preşedintele şi CEO-ul Etihad Airways, James Hogan, în momentul în care şi-a exprimat satisfacţia companiei pentru sentinţa care confirmă legitimitatea a 94% din zborurile de codeshare, a afirmat că “aceasta este o victorie pentru consumatori şi concurenţa din Germania. Rămânem ferm angajaţi cu partenerul nostru startegic, airberlin, şi vom dubla eforturile noastre pentru a oferi o alternativă puternică şi competitivă la compania aeriană germană dominantă, Lufthansa“.

Hogan a adăugat: “Ne dorim să încurajăm consumatorii germani să sprijine ariberlin şi cei 8.000 de angajaţi ai săi, deoarece a fost grav afectată de acest atac continuu asupra afacerii sale”.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply