Emirates doreşte să preia afacerea de turoperare a Kuoni

Compania dnata, aparţinând Emirates Group, este unul dintre pretendenţii care doresc să preia afacerea de turoperare pe care Kuoni Group a pus-o în vânzare, aşa cum am informat la 15 ianuarie în ştirea Kuoni iasă din afacerea de turoperare.

Dnata a investit în ultimii ani în afacerea de turoperare în Marea Britanie. Astfel, compania dnata din Dubai continuă să crească în domeniul intermedierii de călătorii britanice Stella Travel Services, în timp ce în februarie 2014, Thomas Cook a vândut turoperatorul Gold Metal, specializat în zboruri de distanţă lungă, hoteluri, şi închirieri de maşini, companiei dnata pentru 45 de milioane de lire sterline (54 de milioane de euro).

Emirates doreşte să preia afacerea de turoperare a Kuoni

În plus, compania cu sediul în Dubai, deţine, de asemenea, Travel Republic, agenţia online cu prezenţa în Marea Britanie, Irlanda, Spania şi Italia, care a fost cumpărată de dnata în 2012.

Kuoni a decis să pună în vânzare toată afacerea de turoperare atât în Europa cât şi în Asia pentru a se concentra pe segmentul de servicii globale de distribuţie. Mai exact, grupul a explicat că ieşirea din acest segment de afacere de afacere include diviziile sale în Elveţia, Marea Britanie, Benelux, Hong Kong, China, India şi ţările nordice.

Surse din interiorul Kuoni au confirmat că există cu mai multe companii din sector interesate şi, de asemenea, companii de capital privat, deşi evită să dea nume pentru că nu există nimic ferm. Printre părţile interesate apar Hotelplan şi TUI Elveţia, aşa cum am informat în TUI şi Hotelplan, interesate de achiziţionarea afacerii de turoperare a Kuoni.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply