Elveţia va găzdui cel mai înalt hotel din lume

Antreprenorul elveţian Remo Stoffel a dezvăluit proiectul celui care promite să devină cel mai înalt hotel din lume atunci când va deschide în 2019 în Vals, în Alpii elveţieni, cu o înălţime de 381 de metri care vor eclipsa JW Marriott Marquis Hotel, în Dubai, care în prezent, deţine acest record cu 355 de metri.

Stoffel, preşedintele companiei Farnek, cu sediul în Dubai şi una dintre companiile lider în managementul instalaţiilor în Orientul Mijlociu, a recunoscut că inspiraţia de a construi hotelul a venit de la Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktourn, conducătorul Dubaiului.

“Datorită participării mele la Farnek a călătorit în mod regulat în Dubai şi mereu m-a uimit cât de rapid creşte oraşul şi cât de multe a realizat. În acest moment găzduieşte aeroportul cu cel mai mare trafic din lume, cel mai înalt turn, cel mai înalt hotel, cel mai mare centru comercial, cea mai mare insulă artificială şi lista continuă”. (A se vedea: Dubai depăşeşte Heathrow ca lider în traficul internaţional de pasageri).

În timpul dezvoltării sale timpurii mulţi observatori locali, regionali şi internaţionali, “nu erau foarte convinşi că viziunea pe care Sheikh Mohammed o avea pentru Dubai va deveni vreodată realitate“.

Chiar dacă se construiesc infrastructurile, se intreabă Stoffel, “cum ar atrage Dubai suficienţi vizitatori pentru a ocupa miile noi camere hoteliere care se construiau?”. Dubai va adăuga 25.000 de camere noi până în 2016. Cu toate acestea, adaugă el, “urmând strategia sa Dubai a primit în ultimul an aproximativ 12 milioane de turişti şi acum planifică cum să primească 20 de milioane pentru 2020“.

Aşa va fi cel mai înalt hotel din lume, care va fi construit in oraşul elveţian Vals, în Alpi.

Aşa va fi cel mai înalt hotel din lume, care va fi construit in oraşul elveţian Vals, în Alpi.

Acest exemplu l-a inspirat pentru a duce la bun sfârşit propia sa viziune, creând 7132 Ltd, o companie care are ca nume codul postal al oraşului şi care va sponsoriza acest design uimitor, care va fi lansat în oraşul său natal, în patru ani.

Concursul internaţional deschis în iunie anul trecut, la care au participat opt dintre cele mai importante studiouri de arhitectură din lume, s-a încheiat cu selectarea designului americanilor Morphosis, pentru abordarea lor minimalistă pentru a contribui ca hotelul să fie în armonie cu peisajul montan şi campusul deja existent.

Noul hotel este definit de trei blocuri: un podium care leagă clădirea cu structurile din jur, un cantilever care găzduieşte restaurantul, cafenea, spa şi bar (instalaţii publice pe care viitorul hotel le va împărtăşi cu oraşul); şi un turn care va găzdui sky bar, restaurant şi 107 camere cu vederi panoramice.

 

Trei premii Pritzker 

După finalizarea construcţiei, resort-ul 7132 va găzdui clădiri proiectate de trei arhitecţi care au câştigat premiul Pritzker, inclusiv balnearul recunoscut la nivel internaţional Therme Vals, proiectat de elveţianul Peter Zumthor, şi Valser Path proiectată de japonezul Tadao Ando, care va fi gata pentru 2019.

Dezvoltarea continuă a resort-ului a luat naştere din colaborarea între Pius Truffer, directorul executiv al complexului timp de mai mulţi ani şi fondatorul 7132, Remo Stoffel, ambii localnici născuţi în Vals. Grupul deţine şi operează Therme Vals din 2012, când 7132 a cumpărat complexul municipiului.

Aşa cum compania locală, 7132 s-a angajat în a sprijini un model turistic prosper şi respectuos cu valea, concentrat în special pe creşterea interesului mondial în turismul alpin.

Ştirea de referinţă este disponibilă este disponibilă pe Breaking Travel News.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply