Egiptul: recuperarea se consolidează

Egiptul a trecut prin patru ani dificili de la începutul Primăverii Arabe, dar recuperarea destinaţiei începe să fie un fapt. Vezi articolele: TUI dublează capacitatea spre Egipt şi Destinaţiile mediteraneene avertizează la WTM că în 2015 concurenţa va creşte. La târgul EIBTM, care a avut loc la Barcelona, preşedintele Autorităţii de Turism din Egipt, Nasser Hamdy, a stat de vorbă cu Hosteltur despre acest subiect.

Prognozele din industria MICE în Europa nu sunt foarte optimisme din cauza incertitudinii economice, aşa cum au sublinat experţii la târgul EIBTM. Care este opinia dvs.?

Situaţia economică din Europa afectează în mod clar turismului de congrese, ceea ce poate avea un impact asupra sejurului mediu al evenimentului sau asupra duratei călătoriilor de stimulente, de exemplu. În cazul nostru, cele mai pregătite destinaţii din Egipt pentru a găzdui evenimente sunt Sharm El Sheikh, Luxor şi Cairo.

La World Travel Market de la Londra, turoperatorii au spus că recuperarea Egiptului pe piaţa de vacanţă a început deja….. se întâmplă acelaşi lucru şi în sectorul MICE?

Într-adevăr, avem deja o tendinţă pozitivă spre normalizarea cererii pentru întreaga destinaţie. Eu cred că recuperarea completă a segmentului MICE va avea loc imediat după.

Ce pieţe emitente aţi venit să atrageţi la EIBTM?

Europa desigur, dar şi India şi Brazilia, ţări foarte importante pentru Egipt şi care au un mare potenţial. Să nu uităm China, o piaţă emergentă foarte puternică pentru noi în sectorul MICE. De fapt, avem noi zboruri directe spre China şi vom avea chiar chartere directe din această ţară spre Luxor la sfârşitul lunii noiembrie.

Nasser Hamdy, preşedintele Autoritătii de Turism din Egipt.

Nasser Hamdy, preşedintele Autoritătii de Turism din Egipt.

 

Şi în ceea ce priveşte piaţă de vacanţă, ce aşteptări aveţi pentru sezonul de iarnă 2014-2015?

În ceea ce priveşte destinaţiile de coastă, observăm o tendinţă pozitivă, aşa cum am spus mai devreme. În Hurghada, de exemplu, cererea este foarte mare şi în noimebrie hotelurile sunt pline. În Sharm El Sheikh, gradul de ocupare a ajuns la 80%.

În ceea ce priveşte turismul cultural care se dezvoltă în zona Nilului, Luxor, Assuan şi Cairo, dedicăm mult efort pentru a crea cerere. De fapt, cerere există şi sperăm să se recupereze în următoarele luni, astfel că situaţia s-ar putea normaliza în această iarnă.

În concluzie, a revenit Egiptul pe piaţa turistică?

Da, putem spune deja că Egiptul a revenit din nou pe pistă, în afacere, şi noi credem că 2015 va fi un an foarte bun pentru destinaţie.

 

 

Sursă: hosteltur.com

2 comments

  1. […] Recuperarea se consolidează în Egipt, aşa cum anunţam în altă ştire. Şi aşa au confirmat autorităţile de turism din această ţară la Târgul Internaţional de Turism de la Madrid (Fitur), care au avut loc la Madrid. […]

  2. […] turişti proveniţi din alte ţări. Datele OMT constată recuperarea Africii de Nord (a se vedea: Egipt: recuperarea se consolidează), cu o creştere de 2%. De asemenea, în ţările sub-sahariene s-a înregistrat o creştere de 3% […]

Leave a Reply