Egiptul primeşte zece milioane de turişti străini, cu 4,4% mai mulţi

La patru ani de la începerea Primăverii arabe şi declinul, în consecinţă, a turismului internaţional. Egiptul începe să recupereze vizitatori. Acesta a finalizat 2014 cu 9,9 milioane de turişti, cu 4,4% mai mult decât în anul precedent, datorită îmbunătăţirii experimentată de către sector din vara.

Recuperarea se consolidează în Egipt, aşa cum anunţam în altă ştire. Şi aşa au confirmat autorităţile de turism din această ţară la Târgul Internaţional de Turism de la Madrid (Fitur), care au avut loc la Madrid.

În 2014, această destinaţie a primit 9,9 milioane de turişti străini, cu 4,4% mai mulţi decât în anul 2014. Şi deşi este încă departe de maximul istoric atins în 2010, cu 14,7 milioane de vizitatori, ei se aşteaptă să revină din nou la cifre mari.

De fapt, ei estimează că se vor situa între 11 şi 12 milioane de vizitatori internaţionali la sfârşitul acestui an, conform prognozelor anunţate de către preşedintele Autorităţii Egiptene de Turism, Samy Mahmoud, într-o conferinţă de presă. Cu toate acestea, el a nuanţat ca aceste prognoze ar putea fi afectate de turismul rus, principala sa piaţă sursă şi una dintre cele mai instabile în aceste momente din cauza conflictelor socio-politice şi valoarea în scădere a monedei.

În scopul de a creşte numărul vizitatorilor de turişti străini, Guvernul egiptean a implementat o serie de măsuri, care includ stimulente pentru operaţiunile aeriene, cum ar fi zborurile charter.

Sany Mahmoud, preşedintele ale Autorităţii Egiptene de Turism, şi ambasadorul acestei ţări în Spania, Ahmed Ismail.

Sany Mahmoud, preşedintele ale Autorităţii Egiptene de Turism, şi ambasadorul acestei ţări în Spania, Ahmed Ismail.

 

La rândul său, ambasadorul ţării în Spania, Ahmed Ismail, care a participat, de asemenea, la întâlnire, a asigurat că “situaţia din Egipt se îmbunătăţeşte foarte mult”. El afirmă că hotelurile din principalele zone turistice mentin un grad de ocupare de intre 70% si 80%. In plus, el a explicat ca din 30 ianuarie au început să fie operate cinci zboruri directe din China, o operaţiune care va aduce încă 700.000 de vizitatori pe an pentru recuperarea Egiptului.

El asigură că turiştii care călătoresc în această destinaţie revin cu siguranţă ca situaţia este mai bună decât credeau înainte de a pleca. În acest sens, Mahmoud a afirmat că de multe ori presa internaţională a reflectat o realitate mai conflictuală decât este în realitate.

Ca un semn de normalitate de care începe să se bucure această ţară, ambasadorul a anunţat că între 13 şi 15 martie va avea loc la Sharm El Sheikh un summit economic la care vor participa prim-miniştrii şi mai multe delegaţii guvernamentale din diferite ţări din întreaga lume.

Potrivit preşedintelui Autorităţii Egiptene de Turism, situaţia socială şi politică a ţării este acum mai bine decât în 2013. El a explicat că în principalele centre turistice s-a instatalat un nou sistem de siguranţă, cu camere video care controlează toate locurile şi asigură liniştea turiştilor. Cu toate acestea, el recunoaşte că în Cairo există unele zone de instabilitate, dar sunt păzite de poliţie.

El se aşteaptă că măsurile stabilite de Guvern să stimuleze recuperarea turismului, unul dintre principalele sectoarea ale economiei din ţară, contribuind cu 11,3% din Produsul Intern Brut (PIB) şi crează locuri de muncă pentru patru milioane de persoane, în mod direct şi indirect.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply