Economia de colaborare ajunge la turismul de lux

Una din cinci afaceri care operează în turismul de lux vor fi afectate de economia de colaborare sau P2P, aşa cum au avertizat experţii care au participat la târgul Internaţional Luxury Travel Market (ILTM), care a avut loc recent la Cannes.

Turismul peer to peer (P2P) este o tendinţă în creştere, care se imbrachează din ce în ce mai mult întreaga industrie a turismului.

Pentru experta în tendinţe de consum Lauren Capellin, care a participat ca vorbitor la ILTM, concepte, cum ar fi închirierea, cesiunea sau schimbul de bunuri şi servicii -şi ceea ce înseamnă pentru industria de lux- se reinventează în societăţile actuale.

“Idealizarea accesului peste dreptul la propietate activează valoarea neexploatată a luxului”, a spus expertul. Iar noile forme de economie de colaborare va permite multor consumatori să aibă anumite servicii sau bunuri de lux fără a fi nevoiţi să le cumpere.

Această schimbare de paradigmă deschide un important decalaj în afacerea tradiţională: călătorii care doresc să se bucure de anumite experienţe – care până acum nu erau la îndemână multora- acum vor putea evita furnizorii industriei de lux, aşa cum a indicat Lauren Capelin. Acest proces va implica un alt viraj al fenomenului de democratizare a luxului.

Dar această tendinţă, la rândul său, va genera o reacţie contrară la polul opus. Pentru că facilitarea accesului la produsele de lux, care vor deveni posibile pentru straturi mai largi de populaţie, piaţă actuală a călătoriilor de lux vor trebui să ridice ştacheta pentru a se diferenţia.

Economia de colaborare ajunge la turismul de lux #shu#

Economia de colaborare ajunge la turismul de lux. Imagine Shutterstock.

 

Laurent Capelin a conchis că “una din cinci afaceri de turism lux vor fi afectate de economia colaborativă, pe care va trebui să o vedem ca pe o oportunitate pentru a creşte, mai degrabă decât un aspect care va afecta negativ acest segment”.

În toată lumea, există 34,8 milioane de persoane cu un patrimoniu de cel puţin un milion de dolari (800.000 de euro), cu 12% mai mult decât anul precedent, aşa cum reflectă Global Wealth Report, întocmit de Credit Suisse.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply