Economia colaborativă: oportunităţi pentru hoteluri

Economia colaborativă este aici pentru a rămâne. Potrivit unui studiu realizat de PwC, veniturile din cazare P2P va creşte cu 31% până în 2025. Confruntaţi cu această situaţie, hotelierii se întreabă ce pot face. 

Economia colaborativă: oportunităţi pentru hoteluri

Economia colaborativă: oportunităţi pentru hoteluri

Pentru Remy Rein, profesor la Ecole hoteliere de Lausanne (EHL), oamenii de afaceri au mai multe opţiuni pentru a profita de potenţialul economiei colaborative.

Acestea sunt oportunitătile pe care le vede el:

Oportunitatea 1:  – Extinderea stocului de camere la cost marginal

Hotelierii ar putea oferi propietarilor de locuinţe închirieri fixe sau variable pentru a-şi închiria apartamentele pe piaţa de închiriere pe termen scurt sau a lua un comision de fiecare dată când prezintă un oaspete proprietarilor unei case pe care doresc să o închirieze.

Oportunitatea 2: – Administrarea chiriilor pentru proprietarii de locuinţe

Până acum, cei care încearcă să câştige bani din închirierea apartamentelor sau camerelor nu au reuşit să facă acest lucru într-o manieră personală. Acest lucru se datorează faptului că adesea îşi fac reclamă doar într-una sau două pagini. Majoritatea acestor site-uri nu oferă proprietarilor nici tehnologia de gestionare a veniturilor, care ar ajusta preţurile în funcţie de cererea pieţei, nici personalul care ar comercializa apartamentele. Pe de altă parte, hotelierii au aceste cunoştinţe, precum şi capacitatea informatică şi a personalului necesare pentru îndeplinirea sarcinilor.

 

Oportunitatea 3: – Oferim servicii profesionale proprietarilor de case

Oaspeţii de cazare P2P au nevoie de servicii. Aceştia necesită minim check-in şi check-out, şi se aşteaptă ca locuinţa închiriată să fie curată la sosire. Hotelierii efectuează zilnic acest tip de servicii, precum şi sarcini de întreţinere. De ce să nu le oferi chiriaşilor?

 

Oportunitatea 4: – Ampliarea bazei de clienţi

Dobândirea de clienţi noi este foarte costisitoare. Cu toate acestea, datorită economiei de colaborare, hotelierii au posibilitatea de a atrage noi clienţi fără costuri suplimentare. Cum? De exemplu, oferind micul dejun, spa şi servicii de concierge, precum si camere de hotel pentru următorul sejur.

 

Oportunitatea 5: – Oferirea de servicii comunităţii locale

Există, de asemenea, o oportunitate pentru hotelierii de a oferi servicii de concierge comunităţii locale. Cererea creşte si, de fapt,  apar deja magazine de concierge care oferă o gamă largă de servicii locuitorilor.

 

Informaţia de referinţă este disponibilă aici.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply