Economia de colaborare: tendinţele viitorare în cazare

Analistul Euromonitor International, Wouter Geerts, a caracterizat tendinţele viitoare în creştere şi în scădere în economia de colaborare în cadrul segmentului de cazare, ca scenarii care trebuie observate în următorii ani.

Astfel, China, şi Asia, în general, este una dintre tendinţele viitoare în crestere, atât pentru hoteluri cât şi pentru platormele P2P. Şi, în ciuda semnelor de încetinire a economiei sale, este de aşteptat ca ţara să crească în continuare în comercializare şi număr de camere.

La aceste branduri lifestyle în care investesc multe lanţuri pentru a oferi experienţe autentice locale utilizând cele mai recente inovaţii tehnologice pentru a atrage millennials, aşa cum am informat în articolul “Hotelurile lifestyle includ componentul local pentru a concura cu P2P“. Exemple ale acestea sunt Moxy Hotels, brandul lansat de Marriott în parteneriat cu Ikea, care intenţionează să deschidă 150 de hoteluri până în 2020; şi Accor Hotels, care a adaptat brandul Novotel la stilul de viaţă al clienţilor săi cu conceptul ‘easy living’.

Tendinţe P2P în cazare. Sursă: Euromonitor International.

Tendinţe P2P în cazare. Sursă: Euromonitor International.

De asemenea, creşterea acestor portaluri nu pare să aiba niciun scop, la ceea ce fără îndoială va contribui la poziţionarea sa pe piaţa turismului de business şi de lux, datorită relaţiei sale competitive între calitate şi preţ.

 

Tendinţe în scădere

În schimb, Europa de Vest, care reprezintă deja mai mult de jumătate din afacerea Airbnb, continuă să genereze îndoieli cu privire la recuperarea sa, aşa că Geerts avertizează că creşterea vânzărilor hoteliere pot încetini şi că aceasta poate fi impiedicată de excesul de ofertă.

Printre tendinţele în scădere citează, de asemenea, hotelurile de gamă medie, prinse între cele low cost, care şi-au îmbunătăţit serviciul pentru a se diferenţia de închirierile de vacanţă şi cele de lux, care continuă să atragă un client căruia nu îi pasă să plătească mai mult pentru a se bucura de servicii de înaltă calitate; şi propiile start-up-uri P2P, cărora la va fi greu să supravieţuiască noilor reglementări impuse de administraţiile locale care s-ar putea confrunta cu giganţi ca Airbnb şi HomeAway.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply