EasyJet va inspecta avioanele sale cu drone automatizate (video)

EasyJet a finalizat cu succes inspecţia uneia dintre aeronavele sale cu ajutorul unei drone automatizate. “Testele arată că dronele programate ar putea contribui la reducerea numărului de ore în care un avion se află în afara serviciului, în urma unor evenimente neprevăzute cum ar fi, de exemplu, impactul unui fulger, în comparaţie cu inspecţia manuală”. Compania low cost britanică speră să punaă în funcţiune dronele în bazele sale de inginerie din toată Europa în 12 luni.

Compania aeriană low cost a prezentat la Milano Malpensa, a doua sa bază ca mărime după Londra Gatwick, progresele pe care le-a făcut în această tehnologie, în care va fi pionieră în lume.

Compania aeriană a anunţat, de asemenea, că testează utilizarea imprimării 3D pentru a înlocui piesele din interiorul cabinei şi, astfel, să accelereze procesul de înlocuire şi să reducă. timpul de depozitare a pieselor de schimb. Primele teste au fost efectuate cu cotierele scaunelor din cabina pasagerilor.

Imprimarea 3D face parte din motoarele de nouă generaţie pe care easyJet le are deja comandate. Motorul LEAP are piese imprimate 3D, inclusiv gurile furtunului de combustibil, lamele ventilatorului al filtrului de carbon şi piese din ceramică.

“La fel de importante ca aceste inovaţii care se află în spatele operaţiunilor noastre sunt inovaţiile digitale pe care easyJet le-a conceput pentru a face călătoria mai uşoară pentru pasageri. Acestea includ noua aplicaţie pentru iPhone, precum şi aplicaţie pentru Apple Watch”, a afirmat Carolyn McCall, CEO-ul easyJet, care a subliniat că “easyJet va continua să fie liderul sectorului în materie de inovare în aviaţie şi menţinând conducerea în domeniul digital”. easyJet a fost întotdeauna pionieră. Noi revoluţionăm călătoriile în Europa vânzând prin intermediul site-ului nostru şi permiţând oamenilor să zboare spre mai multe locuri şi mai ieftin decât înainte, la naşterea companiei noastre, în urmă cu aproape 20 de ani.

McCalle a amintit faptul că societatea a incorporat inovaţii tehnologice “în scopul de a face flota noastră mai eficientă, eficace şi sigură. Multe dintre aceste tehnologii au fost implementate în operaţiunile noastre de zi cu zi”. Printre acestea, au menţionat operaţiunile fără hârtii în cabine, utilizarea aplicaţiilor care simplifică procesul cum ar fi, de exemplu, gestionarea schimbării ventilatorului după ce a fost lovit de o pasăre, sau noua aplicaţie utilizată în centrul său de control de operaţiuni care ajută inginerii şi membrii echipajului să rezolve problemele tehnice al oricărui avion easyJet din reţeaua companiei.

“Am făcut progrese mari în activitatea noastră în ceea ce priveşte tehnologia de drone, testând cu succes inspecţiile avioanelor noastre cu drone automatizate… Toată această muncă urmăreşte creşterea fiabilităţii avioanelor noastre şi, prin urmare, experienţa pasagerilor noştri.”

 

Un avion la fiecare 16 zile

easyJet operează cea mai mare flotă de Airbus cu un singur culoar din Europa. De când easyJet a primit primul său avion Airbus în septembrie 2003, Airbus a livrat în medie lui easyJet un avion la fiecare 16 zile.

EasyJet va inspecta avioanele sale cu drone automatizate (video)

EasyJet va inspecta avioanele sale cu drone automatizate (video)

În prezent, easyJet are făcute comenzi pentru 158 de de avioane, inclusiv 100 A320. Având în vedere numărul total de comenzi de avioane făcute de companiile aeriene, easyJet este al treilea cel mai mare client al Airbus.

În prezent, compania low cost britanică zboară cu o flotă de 85 de avioane A320 (180 de scaune) şi 149 A319 (156 de scaune).

Purtătorii săi de cuvânt subliniază că “easyJet operează flota sa de avioane în strictă conformitate cu normele tuturor fabricanţilor, de multe ori chiar superioare celor cerute. Compania aeriană are o forţă de muncă de 237 de ingineri cu o calificare înaltă, precum şi contracte cu furnizori externi în multe baze din reţeaua lor”.

Departamentul de inginerie al easyJet are un palmares în inovare, lucrând în colaborare cu Airbus şi Nicarnica Aviation pentru a testa tehnologia sa de detectare a cenuşei, care este de aşteptat să fie instalată între-un avion easyJet în lunile următoare.

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply