EasyJet va deschide o nouă bază europeană

EasyJet va deschide în primăvara anului viitor a 25-a bază europeană în Portugalia, în oraşul Oporto, care va însemna crearea a 80 de locuri de muncă pentru piloţi şi însoţitori de zbor.

Compania low cost britanică operează în Portugalia din 1999 şi, în ultimele 12 luni, a transportat peste 3,8 milioane de pasageri, inclusiv aproape 800.000 cu plecarea sau sosirea în Aeroportul Oporto Francisco de Sá Carneiro.

EasyJet va deschide o nouă bază europeană

EasyJet va deschide o nouă bază europeană.

Aceasta serveşte, de asemenea, aeroporturile din Faro şi Funchal şi, în 2012, a deschis o bază în Aeroportul din Lisabona, cel mai mare aeroport din ţară şi unul dintre cele mai mari din sudul Europei, hub-ul companiei aeriene naţionale TAP Portugal. În 2013, aeroportul a avut un trafic de 16.024.955 de pasageri (+4,7%).

Directorul companiei aeriene pentru Spania şi Portugalia, Javier Gándara, şi-a exprimat satisfacţia companiei de a anunţa lansarea unei a doua baze portugheze din primăvara anului 2015, care va lega nordul Portugaliei cu Europa.

Primarul oraşului Oporto, Rui Morera, a subliniat că pentru oraş, “instalarea unei baze a unei companii de prestigiu ca easyJet este, de asemenea, o dovadă ca şi dinamica turismului şi a economiei locale nu sunt doar o tendinţă, ci suntem deja o destinaţie turistică consolidată unde investiţiile continuă să aibă sens”.

 

 

Sursă: hosteltur.com

 

One comment

  1. […] În cursul acestui an, easyJet a deschis două noi baze de operare în aeroporturile din Hamburg şi Napoli şi a anunţat deschiderea a altor două în Amsterdam Schipol şi Oporto (A se vedea: EasyJet va deschide o nouă baza europeană). […]

Leave a Reply