Dubai va adăuga 25.000 de camere noi până în 2016

Dubai se confruntă cu o creştere puternică a ofertei hoteliere, în special a hotelurilor de 3 şi 4 stele. Până în 2016 va adăuga 25.000 de camere noi. 

Conform datelor publicate de Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing (DCTCM), oferta va creşte cu aproximativ 160.000 de camere până în 2020. Directorul executiv al DCTCM, Eissam Kazim, a explicat că emiratul are nevoie de o ofertă mai ieftină, dar care să îndeplinească nişte standarde de calitate, să nu predomine doar oferta de lux.

Construirea de hoteluri noi a fost accelerată de o serie de măsuri administrative care au intrat în vigoare în luna ianuarie. Acum, printre altele, procedurile de acordare a autorizaţiilor nu durează mai mult de două luni. În plus, autorităţile intenţionează să introducă stimulente pentru a atrage construcţia de hoteluri de 3 şi 4 stele.

Hotelurile din Dubai doresc să ajungă la 20 de milioane de clienţi în 2020. #shu#.

Hotelurile din Dubai doresc să ajungă la 20 de milioane de clienţi în 2020. Imagine Shutterstock.

Aşa cum am informat în ştirea Boom-ul hotelier continuă în Dubai, industria hotelieră din Dubai continuă să trăiască un moment dulce. Cele 364 de hoteluri existente, cu 88.680 de camere, şi-au crescut vânzările cu 10,9% în primul semestru al anului 2014. Aceste vânzări au totalizat 3.180 milioane de dolari (2.421 milioane de euro), potrivit unui studiu realizat de TopHotelProjects. La aceasta trebuie adăugat faptul că, în acelaşi timp există în emirat 77 de hoteluri noi în proiect.

Hotelurile din Dubai au stabilit ca obiectiv obţinerea a 20 de milioane de clienţi în 2020, de aceea este esenţial ca oferta să crească în continuare. Kazim a explicat că, în orice caz, obiectivul Dubaiului nu este doar de a creşte numărul vizitatorilor, ci şi de a menţine standardele sale ridicate la toate nivelurile ofertei.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply