Dubai depăşeşte Heathrow ca lider în traficul internaţional de pasageri

Aeroportul Internaţional din Dubai a înregistrat un total de 69,8 milioane de pasageri până în septembrie, potrivit celor mai recente date publicate de Comisia Internaţională de Aeroporturi (ACI), cifră care îl plasează în fruntea listei mondiale de trafic de pasageri, înaintea aeroportului Heathrow (Londra).

“Suntem la acelaşi nivel cu Heathrow la linia finală a cursei pentru numărul unu. Cu siguranţă va fi o finală memorabilă”, a afirmat CEO-ul Aeroportului Internaţional din Dubai, Paul Griffiths, într-un comunicat oficial, în care estimează că 2014 s-a încheiat cu un total de 71 de milioane de pasageri. Griffiths a subliniat că aceste cifre in pofida faptului că instalaţiile şi-au oprit serviciile timp de aproape trei luni.

Datele publicate de ACI confirmă această tendinţă. Aeroportul din Londra, care conduce de obicei această lista, a primit 67,8 milioane de pasageri din septembrie 2013 până în seprembrie 2014, în timp ce Dubai primea 68,9 milioane de pasageri, cu 7,8% mai mult decât în aceeasi perioadă a anului 2013.

Dubai depăşeşte Heathrow ca lider în traficul internaţional de pasageri

Revista Forbes a plasat oraşul Dubai pe al cincilea loc printre cele mai vizitate în anul 2014 la nivel mondial, iar din 3 martie, oraşul a implementat o taxă turistică pentru oaspeţii hotelurilor. În anul 2013, oraşul a înregistrat mai mult de zece milioane de vizite şi se aşteaptă să dubleze această cifră până în 2020.

 

Cresc aeroporturile din Asia

Clasamentul plasează Hong Kong pe al treilea loc, după Dubai şi Londra, cu un total de 61,8 milioane de pasageri şi o creştere de 6,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Iasă, de asemenea, în evidenţă creşterea aeroportului din Taipei (14,1%) la 34,5 milioane de pasageri, urmată de cel din Doha (13,3%) la 25,5 milioane de pasageri, şi din Bruxelles (11,3%), cu 20,9 milioane de pasageri.

În schimb, scade numărul de pasageri din Bangkok, singurul aeroport internaţional, care înregistrează date negative, cu 37 milioane de pasageri.

La nivel european, Aeroportul Charles de Gaulle (Paris) ocupă locul al patrulea, cu 58 de milioane de pasageri (+2,9%). Iasă, de asemenea, în evidenţă, aeroportul din Amsterdam, cu 54,2 milioane de pasageri (+4,1%) pe locul al cincilea, şi pe locul şapte pe lista, aeroportul german din Frankfurt, cu 52,6 milioane de pasageri (+3,3%).

 

Sursă: hosteltur.com

One comment

  1. […] “Datorită participării mele la Farnek a călătorit în mod regulat în Dubai şi mereu m-a uimit cât de rapid creşte oraşul şi cât de multe a realizat. În acest moment găzduieşte aeroportul cu cel mai mare trafic din lume, cel mai înalt turn, cel mai înalt hotel, cel mai mare centru comercial, cea mai mare insulă artificială şi lista continuă”. (A se vedea: Dubai depăşeşte Heathrow ca lider în traficul internaţional de pasageri). […]

Leave a Reply