Shadow

Două branduri de hoteluri de lux debutează printre cele mai valoroase din lume

Clasamentul Brand Finance Luxury & Premium al celor mai valoroase 50 de branduri de lux din lume include pentru prima dată două hoteluri: Shangri-La, cu o valoare a brandului de 1,7 miliarde de euro pe locul 29, și InterContinental Hotels Group (IHG), cu o valoare de 1,2 miliarde, pe locul 35, deși au suferit și ele pandemia. Coronavirusul a afectat toate sectoarele din întreaga lume, iar brandurile de lux și premium nu au scăpat de impactul sau. Segmentul de lux, reprezentat de cele mai valoroase 50 de branduri din lume, are o valoare în 2021 de 186,900 miliarde de euro, cu 18,109 miliarde mai puțin decât în 2020, ceea ce reprezintă o reducere de 9% față de an. 

 

Luxul, însă, potrivit Teresa de Lemus, managing director Brand Finance Spania, „are un mare potențial într-o lume post-pandemică în care bucuria de experiență de viață este în creștere, dar brandurile au provocarea de a genera o experiență de exclusivitate și în canalul online, combinându-l corespunzător cu cel față în față. 

 

Shangri-La, cu unități de 5 stele în Orientul Mijlociu, Asia, America de Nord și Europa, este cel mai bine clasat brand hotelier. În ciuda provocărilor cu care se confruntă industria, China a cunoscut o redresare încurajatoare în ultimul an, datorită creșterii călătoriilor interne de leisure. 

În imagine: InterContinental Madrid.

 

Cele mai valoroase 50 de branduri de lux și premium din lume în clasamentul Brand Finance doar a patru sectoare: textile, automobile, cosmetice și îngrijire personală, la care hoteluri s-au adăugat pentru prima dată în acest an. Cu toate acestea, firma de consultanță a asigurat că „avem branduri grozave în multe alte sectoare care ar putea bine să intre în această exclusivă, precum Qantas, Japan Airlines, Qatar Airlines sau Emirates în sectorul companiilor aeriene”. 

 

Brandurile din Franța, Italia și Germania contribuie cu 75% din valoarea clasamentului; un clasament dominant de brandurile de modă, întrucât 30 dintre branduri contribuie cu 62% din valoarea totală a listei. 

 

Ce se poate învăța de la brandurile de mașini?

Germanul Porsche rămâne pe prima poziție a clasamentului ca cel mai valoros pentru al patrulea an consecutiv cu o valoare de 29,2 miliarde de euro, deși cel mai puternic din acest segment este Ferrari, după factori precum investiția în marketing, percepțiile clienților, satisfacția angajaților și reputația corporativă. Urmează foarte de aproape Rolex

 

Ferrari a reacționat proactiv la pandemie: când a început a închis producția și apoi a redeschis, concentrându-și eforturile pe crearea unui mediu de lucru sigur. Acest lucru a minimizat perturbarea și a întărit reputația brandului ca o companie responsabilă și de înaltă calitate, care rămâne foarte căutată, dar aspirațională. 

 

Alături de previziunile privind veniturile, puterea brandului este un factor crucial al valorii sale. Pe măsură ce Ferrari și-a menținut ratingul în această secțiune, valoarea sa a scăzut doar cu 3,7%. De ani de zile a folosit produse pentru a susține gradul de conștientizare a brandului și a diversifica fluxurile de venituri, dar acum ia măsuri pentru a păstra exclusivitatea brandului, plănuind să reducă acordurile de licență actuale cu 50% și să elimine 30% din categoriile de produse. 

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.