Dinseyland Shanghai se va deschide pe 16 iunie

Primul parc tematic Disneyland pe teritoriul Republicii Populare China va fi deschis în Shanghai, la 16 iunie, aşa cum au anunţat împreună multinaţionala Walt Disney şi conglomeratul Shendi, creat pentru a realiza proiectul.

 

Parcul, care este aproape terminat, îşi va începe activitatea cu o celebrare de deschidere cu o durată de mai multe zile, care se va încheia cu o ceremonie de primire pentru primii invitaţi oficiali care vor trece prin el. 

 

Complexul va fi deschis în acea zi va avea propiul parc de agreement, cu şase zone tematice diferite, doua hoteluri cu un ambient tematic, un mare centrul comercial numit Disneytown, şi o altă zona de restaurante şi divertisment numit Star Parck of Desires (Parcul Stelei Dorinţelor). 

 

“Atât acţionarii cât şi consiliul de administraţie al companiei mixte sunt de acord că acesta este momentul optim pentru a găzdui primii noştri invitaţi oficiali în complex”, a declarat Philippe Gas, directorul general al parcului. 

 

Parcul va avea aproape 2.000 de actori pentru a da viaţă personajelor sale în cele şase domenii tematice. 

Dinseyland Shanghai se va deschide pe 16 iunie

Dinseyland Shanghai se va deschide pe 16 iunie

 

Situat la 21 de kilometri de oraş

Aceste zone se vor numi “Insula Aventurii”, “Grădinile Imaginaţiei”, “Avenida Mickey”, “Lumea Zilei de Mâine”, “Peştera Comorii” şi “Lumea Fanteziei”, care va avea cel mai mare “castel fermecat din cartea poveştilor” dintre toate parcurile Disneyland din lume, a cărui construcţie a fost finalizată în luna mai a anului trecut. 

 

Construcţia proiectului a fost începută în 2011 în districtul Pudong, la 21 de kilometri de centrul oraşului, şi va avea de asemenea elemente ale culturii chineze, cum ar fi decoraţia în jurul animalelor din zodiacul său tradiţional. 

 

Disney controlează 43% din proiect, în timp ce 57% este deţinut de Shendy, un conglomerat de companii al Guvernului din Shanghai, care speră ca parcul să atragă cel puţin aproximativ 7,3 milioane de turişti pe an, asa cum se estima la începutul construcţiei sale. 

 

Parcul este situat pe un teren care, pentru a fi eliberat, a necesitat relocarea forţată a 2.000 de familii si 297 de intreprinderi din zonă. 

 

Disney are în lume alte cinci parcuri tematice: cele americane din Anaheim (California) şi Orlando (Florida), inaugurate în anii 1955 si 1971, cel din Tokyo (deschis în 1983), cel din Paris (1992) şi cel din Hong Kong, până acum cel mai mic, cu 1,26 de kilometri pătraţi din zona de recreere. 

 Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply