Destinaţii exotice printre serviciile solicitate de turiști de Valentine’s Day

Deși românii nu sărbătoresc în mod tradițional ziua de Valentine’s Day, în ultimii ani și-au manifestat în număr din ce în mai mare interesul pentru vacanțe în destinații exotice cu servicii romantice incluse, pentru ca Ziua Internațională a Îndrăgostiților să îi prindă în locații exclusiviste de pe Glob.

Conform solicitărilor primite de agenția de turism Eturia, turiștii români sunt dispuși să plătească de la câteva sute de euro până la peste 2.500 de euro pentru servicii care să adauge un plus de romantism vacanței, precum ședință foto pe plajele din Republica Dominicană sau Cuba, cină romantică într-un restaurant subacvatic din Maldive, cină privată la cort în Parcul Naţional Serengeti din Tanzania, flori și decor romantic în camera de hotel de la Veneţia, abonamente la SPA, șampanie și platouri cu fructe în cameră, dar și cereri precum skydiving în tandem la Miami sau skyjump în Noua Zeelanda de pe clădirea Sky Tower din Auckland.

Bali, una dintre destinaţiile exotice care oferă servicii de organizare a nunţii pe plajă.

Bali, una dintre destinaţiile exotice care oferă servicii de organizare a nunţii pe plajă.

 

Resorturile din destinații exotice precum Caraibe, Maldive, Bali, Mauritius sau Seychelles oferă și servicii de organizare a nunții pe plajă, prețul achitat suplimentar de cuplurile de îndrăgostiți pentru această ceremonie fiind de până la 2.000 euro, sumă la care se adaugă și costul cazării invitaților. În această sumă sunt incluse decorurile, preotul de ocazie, fotograf, șampanie, cină romantică, tortul, buchetul miresei și flori la discreție.

Cele mai căutate 10 destinații pentru luna de miere sau vacanțe romantice în anul 2014 au fost:

  1. Republica Dominicană
  2. Maldive
  3. Indonezia
  4. Singapore
  5. Mexic
  6. Mauritius
  7. Thailanda
  8. Seychelles
  9. Argentina
  10. Tanzania

„Specializându-ne în destinații exotice și vacanțe personalizate în ultimii 7 ani, în 2014 am înregistrat o creștere de 45% a solicitărilor de vacanțe romantice și de organizare a lunii de miere în locații deosebite, inclusiv de Valentine’s Day. În 2014 am înregistrat aproximativ 2.000 de solicitări pentru astfel de vacanțe și estimăm un trend crescător și pentru 2015”, a declarat Sorin Stoica, director general al agenției de turism Eturia.

Despre Eturia

Eturia, gândită ca agenție tailor made, a vândut în cei șapte ani de activitate peste 10.000 de pachete de vacanță personalizate și destinații exotice. Din cei peste 3.300 de turiști care au ales serviciile agenției Eturia, circa 75% sunt clienți fideli. Fără a fi considerată o agenție de turism exclusivista, ofertele sale includ la ora actuală 150 de destinații din întreagă lume, cele mai solicitate fiind Republica Dominicană, China și Cuba.

Înființată în anul 2007, compania dezvoltă trei direcții principale de business: vacanțe personalizate pentru turiștii cu bugete medii de vacanță, vacanțe cu plecări predefinite create pe principiul celui mai bun tarif și vacanțe de lux pentru clienții care doresc destinații mai puțin accesibile. În anul 2014, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 5,3 milioane de euro.

Leave a Reply