DER Touristik devine al treilea grup european cu adăugarea companiei Kuoni

Comisia Europeană a aprobat achiziţionarea afacerii de operator de turism a Kuoni Group în Elveţia, Marea Britanie, Scandinavia şi Benelux de către operatorul de turism german DER Touristik, deţinut de Rewe Group. Turoperatorul german devine astfel al treilea grup de turism european.

Organismul european a considerat că nu există obstacole în calea concurenţei cu această tranzacţie, argumentând că “pe pieţele în care ambele companii îşi desfăşoară activitatea, efectele tranzacţiei sunt foarte limitate deoarece cota de piaţă este mică sau creşterea de piaţa generată de tranzacţie este foarte limitată”.

CE consideră că, în toate aceste ţări grupul se confruntă cu concurenţi foarte puternici şi de renume. După achiziţie, grupul va ajunge la o cifră de afaceri de aproape 7.000 milioane de euro pe an, ceea ce îl va transforma în al treilea grup european, depăşită doar de TUI Group şi Thomas Cook.

Ambele companii au anunţat achiziţia la sfârşitul lunii iunie, la mai multe luni şi mai mulţi candidaţi după ce Kuoni a fost pus în vânzare în luna ianuarie această parte a activităţii sale, aşa cum am informat în Kuoni iasă din afacerea de turoperare.

DER Touristik devine al treilea grup european cu adăugarea companiei Kuoni

În plus, în luna august grupul a semnat un acord cu compania canadiană Fairfax Financial prin intermediul furnizorului de călătorii Thomas Cook India pentru a le vinde activităţile de turism din India şi turoperatorul Kuoni Hong Kong. Anterior, în decembrie 2012, grupul elveţian a anunţat deja prima fază de vânzare a acestei părţi din afacerea sa. Concret, era vorba de turoperatorii săi din Spania, Rusia şi Olanda.

Potrivit publicaţiei germane Fvw, DER Touristik este a doilea turoperator ca mărime din Germania în ceea ce priveşte vânzarea de pachete de vacanţă şi produse specializate, pe lângă faptul că are cea mai mare reţea de agenţii. În plus, desfăşoară activităţi şi în Austria, cu ITS Billa Reisen, are o activitate mică în Elveţia cu ITA Coop Travel şi deţine divizii de turoperatori pe piaţa din Europa Centrală şi de Est, ca Exim Tours.

DER Touristik devine al treilea grup european cu adăugarea companiei Kuoni

Cu adăugarea afacerii Kuoni, grupul german va deveni lider pe piaţă din Elveţia, numărul trei din Scandinavia şi cel mai mare operator de distanţă lungă din Marea Britanie, în timp ce în Benelux afacerea este mică.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply