Delta, American şi United interzic transportul în avioanele lor a trofeelor mari de vânătoare

Cele mai mari companii aeriene din Statele Unite –Delta Airlines, American Airlines şi United Airlines–  au decis să interzică transportul în avioanele lor a trofeelor de vânătoare mari, majoritatea speciilor pe cale de dispariţie, după controversata moarte a leului Cecil din Zimbabwe în mâinile unui vânător american.

Prima companie care anunţat măsura a fost Delta, cu zboruri directe între SUA şi Africa de Sud, care a dezvăluit intrarea în vigoare a interdicţiei de a transporta trofee de vânătoare de animale mari într-un comunicat emis luni. “Cu efect imediat, Delta interzice transportul în întreaga lume de trofee de leu, leopard, elefant, rinocer şi bivol”, a explicat compania americană.

Delta a adăugat că până în prezent politica sa era de a accepta numai acele trofee care îndeplineau “strict” cu toate reglementările guvernamentale cu privire la speciile protejate şi a spus că o va “revizui” cu privire la alte trofee de vânătoare diferite de cele ale animalelor menţionate.

Delta, American şi United interzic transportul în avioanele lor a trofeelor mari de vânătoare

Delta, American şi United interzic transportul în avioanele lor a trofeelor mari de vânătoare

La o oră după anunţul făcut de Delta, celelalte două mari companii aeriene din SUA, United Airlines şi American Airlines au anunţat, de asemenea, interdicţia de a transporta trofee de vânătoare de la animalele menţionate.

Moartea leului Cecil în mâinile americanului Walter James Palmer a declanşat un val de critici în SUA, pe Internet şi reţelele sociale, în timp ce mai mulţi cetăţeni au venit să protesteze la clinica dentistului rezident în Minesota Palmer, care este închisă de mai multe zile.

În plus, Serviciul de Pescuit şi Viaţa Salbatică din Statele Unite a deschis o anchetă cu privire la acest caz, asigurând că “împărtăşesc” interesul Zimbabwe în protecţia speciilor pe cale de dispariţie şi investighează, de asemenea, dacă moartea leului ar putea fi conectată cu o reţea de trafic ilegal de animale.

Potrivit Forţelor Speciale de Conservare din Zimbabwe (ZCTF, în limba engleză), Palmer a participat pe 6 iulie la o vânătoare de seara în Parcul Naţional Hwange, în partea de vest a ţării.

Leul Cecil, de 13 ani, a fost atras cu o prada legată de un vehicul ca şi momeală pentru a-l atrage în afara parcului, astfel că din punct de vedere tehnic vânătoarea nu mai era legală.

“Palmer a tras în Cecil cu un arc şi o săgeată, dar aceasta nu l-a omorât. L-au urmărit până l-au întâlnit din nou după 40 de ore şi au tras din nou în el cu o armă”, a explicat preşedintele ZCTF, Johnny Rodrigues.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply