De ce punctajele pe Airbnb sunt mai mari decât pe TripAdvisor?

Airbnb înregistrează un rating mediu de 4,7 stele sau chiar mai mare în practic toate unităţile de cazare pe care le comercializează pe platforma sa, potivit unui studiu recent efectuat de Universitatea din Boston. Acest lucru înseamnă că punctajul de 95% din cele 600.000 de locuinţe analizate s-au apropiat de perfecţiune. În schimb, în cazul TripAdvisor analiza de aproape o jumatate de milion de hoteluri s-a finalizat cu o medie de 3,8 stele. Chiar au comparat ambele studii pentru a arăta că aceeaşi unitate de cazare obţine punctaje mai bune pe Airbnb decât pe TripAdvisor. De ce?

Airbnb poate este capabil să ofera o experienţă consistentă îi memorabilă pentru toţi oaspeţii, deşi ştim că această viziune nu este realistă, mai ales din poveştile de locuinţe care nu sunt conforme cu ceea ce se arată în fotografii sau în poveştile de coşmar prin care au trecut unii dintre clienţii săi.

Prin urmare, acest scor mare are mai mult de a face cu caracterul personal şi direct al serviciului în case de vacanţă. Astfel, utilizatorii se simt mai responsabili atunci când lasă un comentariu despre un propietar cu care în plus au avut un contact personal. În aceste cazuri, ei sunt mai predispuşi să le puncteze în mod onest.

Comparativa punctajelor medii de pe Airbnb şi TripAdvisor.

Comparativa punctajelor medii de pe Airbnb şi TripAdvisor.

 

Un alt factor care poate influenţa este demografic, legat de vârsta media a utilizatorilor ai ambelor site-uri. Şi, deşi niciuna dintre cele două companii oferă datele demografice dezagregate care pot fi verificate, analiştii sunt de acord că clientul Airbnb este mai tanar decât cel al TripAdvisor. Acest lucru implică faptul că tinerii ar putea fi mai puţin predispuşi la critică şi să reducă punctajele unităţilor de cazare pe Airbnb.

Se pare că locuinţele de utilizare turistică provoacă o satisfacţie mai mare utilizatorilor, deoarece le permite să creeze propia lor experienţă şi aşa cum doresc. Această flexibilitate şi eliminarea obstacolelor de serviciu pot fi motivul principal care explică acest rating mai mare.

Pentru hoteluri este mai greu să ofere o experienţă consistenţă şi excepţională, plus  costuri mai mari decât costurile cele care fac închirieri de vacanţă, ceea ce se traduce într-un preţ mai mare cu mai multe puncte de contact decat cele pe care le poate provoca o experienţă nu atât de perfectă.

Cu toate acestea, indiferent de motivele acestei diferenţe, este important ca utilizatorii Airbnb să ştie că există şi că probabil vor obţine o idee mai realistă citind printre linii comentariile clienţilor, mai degrabă decât dacă au încredere în sistemul de stele.

 

Ştirea de referinţă este disponibilă pe Tnooz.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply