Cyprus Airways şi-a încetat activitatea

Cyprus Airways şi-a încetat operaţiunile ca urmare a unei hotărâri data de Comisia Europenă (CE) care o obligă să dea înapoi mai mult de 100 mil. € primite de la Statul cipriot din 2007 pentru restructurarea sa şi care au fost considerate “ajutoare ilegale” de către Executivul european şi un avantaj necuvenit faţă de concurenţii săi.

Decizia CE a fost ca subvenţia primită nu îndeplinea normele Uniunii Europene cu privire la ajutoarele de stat, prin urmare, compania aeriană trebuia să dea înapoi fondurile primite.

Ministrul Economiei din Cipru, Jaris Yeorgiadis, a informat vinerea trecută cu privire la încetarea imediată a operaţiunilor companiei naţionale cipriote, menţionând că, din acel moment, compania nu mai este considerată o entitate economică activă.

Cyprus Airways şi-a încetat activitatea

Cyprus Airways şi-a încetat activitatea

 

Guvernul din Cipru va oferi alternative de zbor pasagerilor afectaţi de închiderea bruscă, fie cu alte companii sau, dacă este necesar prin organizarea de zboruri charter. În orice caz, Guvernul va asuma costul modificărilor din rezervări sau rambursărilor pentru cei care au bilete până la data de 9 februarie. Afectaţii trebuie să contacteze agenţia Top Knisis Travel Public.

În ceea ce priveşte persoanele care au bilet pentru zborurile începând cu data de 10 februarie, Guvernul Ciprului va oferi informaţii mai târziu.

CE a anunţat în 2013 o anchetă cu privire la ajutoarele oficiale primite de Cyprus Airways, pentru o posibilă încălcare a legislaţiei europene în domeniu.

 

Rămas bun

Cyprus Airways a fost fondată în 1947 şi era controlată de Statul cipriot în proporţie de 93% din capital. Compania aeriană a mulţumit celor 550 de angajaţi ai săi şi partenerilor săi “dăruirea pentru servirea pasagerilor”. De asemenea, a mulţumit milioanelor de clienţi care au zburat cu compania.

“Suntem onoraţi că am adus o contribuţie valoroasă la dezvoltarea economică a Ciprului şi la industria turismului, în special, în ultimii 68 de ani. Am zburat sub steagul ţării noastre în întreaga lume cu mândrie”, au spus într-un comunicat de rămas bun.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply