Shadow

Cum vom călători în viitor, potrivit The Economist

The Economist a sintetizat într-un video de trei minute și jumătate elementele cheie a modului în care vom călători în următorii ani.

În acest fel, vehiculele robot, drone aeriene, Hyperloop și avioane supersonice vor începe în curând să ducă oamenii de la un loc la altul, scurtând distanțele dintre orașe și reducând impactul asupra mediului.

Cu toate acestea, potrivit The Economist, este posibil ca, în unele cazuri, progresele tehnologice să apară înainte de schimbările de reglementare necesare pentru punerea în aplicare a respectivei tehnologii. De exemplu, dronele vor avea nevoie de o nouă reglementare a controlului aerian.

Iar în alte cazuri, costurile ridicate ale construcției sau riscurile pot întârzia proiectele, așa cum se poate întâmpla cu Hyperloop.

Mai jos, subliniem datele importante în care, potrivit The Economist, putem începe să vedem aceste noi tehnologii în funcțiune.

  • Anul 2020. -Este de așteptat ca 80% din orașele mari din China să fie conectate cu trenuri de mare viteză. La aceeași dată, vor începe în Statele Unite testele cu drone aeriene, care vor transporta pasageri, cu Uber în frunte.
  • Anul 2023. -Noua aeronavă supersonică a companiei Brown va incepe sa zboare, cu o capacitate de 55 de pasageri.
  • Anul 2025. – Este de asteptat ca vom putea calatori de la Los Angeles la Las Vegas într-un Hyperloop, care va călători la 1.000 km/h.
  • Anul 2030. Una din patru mile parcurse de călători pe drumurile din Statele Unite va fi la bordul autovehiculelor autonome.
  • Anul 2035. 8 din 10 persoane vor folosi taxi-robotul în orașele în care acest serviciu va fi disponibil.

Clipul video realizat de The Economist poate fi vizionat mai jos.

 

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.