Cum va fi Aeroportul din Helsinki în 2020 (video)

Aeroportul din Helsinki oferă operatorilor parteneri oportunitatea de a testa viitoarea experienţă de călătorie a pasagerului pe care o va oferi aeroportul în lumea virtuală a tehnologiei 3D cu mult înainte ca planul de extindere să fie finalizat în 2020, cu o investiţie de 1.000 de milioane, care va creşte capacitatea instalaţiilor sale la 20 de milioane de pasageri în 2020. 

“Safariul virtual” a luat formă în lumea modelată de 3D creată de inginerii şi arhitecţii pe care Finavia, pe care managerul aeroportului o compară cu “lumi de jocuri şi actiune”. Pentru a-l vedea utilizatorii trebuie să poarte ochelarii 3D, aşa cum fac la cinematograf, care urmează sa fie adoptaţi în tot aeroportul prin diferite rute, în scopul de a analiza şi a discuta experienţele potenţiale de plecare şi de sosire ale pasagerilor.

Este vorba de un model virtual bazat pe software-ul Unity, un motor de jocuri video multiplatformă creat de Unity Tehnologies. “În acest moment îl folosim în proiectul nostru de dezvoltare al aeroportului din Helsinki”, a declarat managerul Finavia Services Development, Juha Vasco. “Utilizatorii percep foarte real mediul virtual. Cu toate că, de multe ori ne oprim pentru a lua în considerare soluţiile optime. Începem să examinăm dacă zonele au dimensiunea corectă şi în locurile adecvate, iar apoi trecem la aspectele mai specifice”.

Modelul virtual al Aeroportului din Helsinki va fi prezentat diferitelor grupuri de utilizatori, începând cu personalul şi profesionistii responsabili de experienţa pasagerilor, precum şi partnerilor care operează aeroportul.

Cum va fi Aeroportul din Helsinki în 2020 (video)

Cum va fi Aeroportul din Helsinki în 2020 (video)

“Cred că acest lucru îi va ajuta pe toţi cei care lucrează la aeroport pentru a se angaja şi mai mult cu planurile noastre şi să înţeleagă mai bine schimbările care vin”, a spus Vasko. “Modelul virtual ne permite să facem modelul nostru mai funcţional, confortabil şi cea mai plăcută extindere de aeroport din lume”.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply