Shadow

Cum va fi hotelul în spațiu proiectat pentru 2027?

O vacanță de lux în afara acestei lumi, în sens literar. Aceasta este propunerea grupului Orbit Assembly Corporation (OAC), responsabil de construcția stației Voyager, care va găzdui ceea ce se dorește a fi primul hotel din spațiu, a cărui construcție va fi începută în 2026 pe orbita joasă a Pamantului cu scopul de a fi deja operativ în 2027. Aproximativ 400 de turiști vor putea rămâne în el. „Aceasta va fi următoarea revoluție industrială. Epoca de aur a călătoriilor în spațiu este chiar după colț”, explică John Blincow, fondatorul Fundației Gateway, responsabil pentru acest proiect. 

Ca si cum ar fi un film științifico-fantastic, Voyager Station va fi o stație spațială rotativă concepută pentru a produce niveluri variabile de gravitație artificială prin creșterea sau scăderea vitezei de rotație, potrivit companiei, care amintește că gravitația artificială sau simulată este esențială pentru a trăi pe termen lung în spațiu.

Cu un design care amintește de Discovery 1 din ‘2001: A Space Odyssey’, este de așteptat ca stația să găzduiască afaceri, agenții spațiale naționale care investighează gravitația scăzută și turiști spațiali „care doresc să experimenteze viața pe o stație spațială cu confortul gravitației scăzute și senzația unui hotel de lux”, explică el. 

Hotelul spațial va include tot felul de facilități, cum ar fi săli de observație, săli de concerte, baruri, biblioteci, săli de sport și un spa: tot ceea ce ar putea fi savurat pe o navă de croazieră, cu excepția că de această dată va naviga în jurul lumii la fiecare 90 de minute, după cum detaliază The Daily Mail.

Viitoarea stație. Fotografie: Voyager Station.

Prima piesă a Voyager care va fi construită este o structură cu inel interior nepresurizat, cu brațe de cuplare și stabilizatori concepute pentru a captura și bloca o navă spațială în vizită, care descarcă pasageri și mărfuri.

„Inițial va exista un port de andocare, dar mai târziu vom adăuga un altul, astfel încât două nave să poată sta în stație în același timp. Tot accesul pasagerilor și mărfurilor în stație se va face printr-un set de tuburi de acces presurizate care leagă centrul de andocare cu cadrul inelului exterior”, spune OAC pe site-ul său. 

În continuare, se va construi structura inelului exterior. În interiorul acestei carcase va exista un tub de acces care va permite oamenilor să se deplaseze liber în jurul stației. Această armură va fi coloana vertebrală a stației si va pemite asamblarea unor module locuibile, panouri solare, calorifere și un sistem de transport.

Viitoarea stației. Fotografie: Voyager Station.

Această structură va găzdui o serie de module mari, conectate și presurizate, zonă care se va numi Inelul Camerelor. Fiecare modul va avea un volum presurizat de 1.809,5 metri cubi și va avea diferite configurații precum sală de sport, bucătării, bar și restaurant, module de uz comercial – hoteluri și vile-, pentru apă și electrictate, pentru angajați sau pentru cercetare științifică.


Agențiile guvernamentale ar putea folosi stația pentru a-și găzdui propriul modul de știință sau ca centru de pregătire pentru astronauții care se pregătesc să plece pe Marte.

Detalii despre costul construirii stației spațiale sau costul petrecerii unei nopți la hotel nu au fost dezvăluite, deși OAC spune că aceste cheltuieli devin mai ieftine datorită vehiculelor de lansare reutilizabile precum SpaceX Falcon 9 și viitoarea Starship.

Vile de lux și hotel

Compania își amintește că, din punct de vedere istoric, o călătorie în spațiu a costat milioane de dolari doar pentru a putea sta într-o instalație cu gravitate zero, pentru a folosi aspiratoare de toaletă, pentru a dormi într-un sac legat de perete și pentru a trăi într-un laborator.

„Voyager Station va profita de tehnologiile spațiului și de confortul Pământului pentru a crea o experiență unică fără precedent în istorie. Gravitația simulată va oferi servicii precum băi, dușuri și paturi care funcționează similar cu ceea ce esti obișnuit pe Pământ”, asigură el.

Dupa cum subliniază el, vilele de lux pot fi rezervate pentru o săptămână, închiriate pentru o lună sau cumpărate ca și casă de vacanță. „Vilele noastre de lux sunt de așteptat să aibă până la 500 de metri pătrați. Vor avea facilități de gătit, până la trei băi și cazare pentru până la 16 persoane”, spune el. 

La rândul său, camerele hotelului vor avea până la 30 de metri pătrați, iar aceste apartamente oferă bai private și cazare pentru până la 2 persoane.

Dar proiectul Gateway Foundation nu este primul care lansează un hotel în spațiu. În 2011, compania rusă Orbital Tehnologies a planificat un hotel spațial, situat la 217 mile de Pământ, care era programat să înceapă să funcționeze în 2016.

 

Sursă: hosteltur.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.