Shadow

Cum este reglementat Airbnb în orașele lumii cu legislație

Marea Britanie a aprobat recent o lege pentru a promova economia de colaborare, cu care este deja legal să închiriezi domiciliul fără să fie nevoie să cer permisiunea sau licența autorităților, așa cum indică surse ale Airbnb. Ea se alătură astfel altor destinații unde există deja această reglementare, cum ar fi Paris, Amsterdam, Hamburg, Milano și unele orașe din Statele Unite.

 

Marea Britanie

Noua legislație va înlocui, așa cum a recunoscut ministrul britanic al Locuințelor, Brandon Lewis, „legile nepracticabile și învechite datând din zilele analogice din anii 1970″, evitând propietarilor „birocrația și actele”. Prin urmare, ministrul este mulțumit că „am fost capabili să actualizăm legile și să ne adaptăm la era digitală a secolului XXI. Oricine dorește să-și închirieze casa din Londra pentru o perioadă scurtă de timp, acum pot să o facă fără a fi nevoie să plătească pentru un permis local”. Limita în capitala britanică este la un maxim de 90 de zile pe an.

Această reglementare face parte dintr-o serie de măsuri de sprijinire a economiei de colaborare în țară, care au fost anunțate de către Guvern săptămâna trecută. Acestea includ:

– Facilitarea gazdelor să poată obține permisiunea de la propietari pentru a partaja casa actualizând modelul oficial de închiriere, astfel încât să poată face acest lucru implicit.

– Încurajarea funcționarilor să folosească opțiunile de economiei de colaborare în călătoriile lor de muncă.

– Realizarea de proiecte pilot locale de ‘sharing cities’ în orașe, cum ar fi Manchester și Leeds, pentru a explora potențialul modelelor de colaborare de transport, spații publice, sănătate și asistență socială.

În majoritatea orașelor închirirea primei locuințe este liberă, în timp ce pentru rezidențelor este nevoie de permis. #shu#
În majoritatea orașelor închirirea primei locuințe este liberă, în timp ce pentru rezidențelor este nevoie de permis. Imagine Shutterstock.

Aceste măsuri au fost anunțate împreună cu bugetele anuale și se bazează pe concluziile unui raport independent comandat anul trecut cu privire la economia de colaborare, care afirmă că Marea Britanie ar trebui să aspire să conducă această piață mondială.

În prezent, există mai mult de 39.000 de locuințe care sunt oferite pe platforma Airbnb în această țară.

 

San Jose (California), Washington DC și Chicago (SUA)

Orașul San Jose a aprobat o lege în luna ianuarie, care le permite rezidenților să împărtășească propia lor locuință. De la 1 februarie Airbnb colectează și remite taxele turistice în numele utilizatorilor. În Washington DC și Chicago au început să facă acest lucru din 15 februarie.

 

Milano

În urma unei consultări publice, orașul Milano s-a angajat în ianuarie să reglementeze activitățile economiei de colaborare.

 

Amsterdam

Autoritățile din Amsterdam și Airbnb au semnat un acord anul trecut în decembrie pentru a promova schimbul responsabil de locuințe și pentru a simplifica plata taxei turistice în oraș, așa cum am informat în Airbnb va colecta taxa turistică în Amsterdam.

Acordul stabilește angajamentul Airbnb de a furniza gazdelor informații clare și accesibile cu privire la reglementările legale, iar ei vor fi obligați să declare în mod activ că le înțeleg și că le vor respecta înainte să publice anunțul. La rândul său, plataforma colectează și remite autorităților taxa turistică din februarie.

 

San Francisco

Airbnb este deja legală în San Francisco, orașul său sediu, după semnarea unui acord în luna octombrie pentru a colecta taxa și impozitele turistice în numele utilizatorilor săi. În aceeași lună, primăria a aprobat o legislație în care a legalizat în totalitate posibilitatea de a închiria locuința propie.

 

Paris

În luna martie 2014 a fost aprobată ‘Loi Alur’, prin care oricine trăiește în Franța și are o locuință în propietate o poate închiria făra a cere un permis specific de la primărie sau de la autoritatea locală, atât timp cât aceasta este locuința sa principală. Aceeași lege permite, de asemenea, închirierea pe termen scurt a reședintelor secundare, dar oferă orașelor dreptul de a impune cerințe suplimentare.

Cu o lună înainte Primăria din Paris și Airbnb ajunseră la o înțelegere pentru colectarea taxei turistice. (A se vedea, de asemenea: „Airbnb va trebui să colecteze taxa turistică în Franța”).

 

Hamburg

Hamburg are o legislație similară, deși adoptată cu un an mai devreme, în iulie 2013. Acolo este absolut legal să închiriezi o cameră sau toată casa când este vorba de reședința principală, în cazul în care propietarii sunt temporar plecați în vacanță. Nu este necesar să ceri niciun tip de licență, dacă sunt îndeplinite aceste condiții. Dacă o a doua sau mai multe propietăți sunt închiriate, atunci trebuie solictată o autorizație de la Autoritățile locale.

 

Catalonia

Turismul P2P va avea o noua legislație și în Catalonia.

 

Cifrele Airbnb

Numai anul trecut 20 de milioane de persoane s-au cazat în diferite locuri din lume prin intermediul platformei Airbnb. Europa este continentul cu cea mai mare ofertă, iar dintre țările europene, Franța este țara cu cele mai multe anunțuri, 112.000, reprezentând o creștere de 111% față de anul 2013. Dintre acestea, 41.000 sunt din Paris.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.