Shadow

Cronică de la târgul IBTM World: 2 Fast 2 Furious

Călătoriile pentru congrese și convenții de stimulare revin atât de repede și cu atâta forță încât până și profesioniștii care au participat la târgul IBTM World din Barcelona în această săptămână sunt surprinși. 

Imagini de la IBTM 2022. Forografie: Edward Hill.
Una dintre conferințele care a avut loc la IBTM 2022. Fotografie: Edward Hill.

Activitate frenetică la târg

Târgul a inceput la date de 29 noiembrie și s-a încheiat joi 1 decembrie, după ce a primit aproape 10.000 de profesioniști din sectorul turismului, inclusiv 2.100 de cumpărători găzduiți.

IBTM World reunește oferta a 2.000 de expozanți, din o sută de țări. Unele dintre ele, precum Japonia, până acum aproape patru zile erau închise turismului. Standul său a fost unul dintre cele mai aglomerate în ziua de 30 noiembrie.

De altfel, imaginile IBTM 2022 nu au nicio legătură cu ediția de anul trecut, care a fost încă marcată de pandemie și restricții de călătorie, ceea ce a dus la un aflux mai mic de vizitatori.

Se impune prezenta și anticiparea redusă

„Congresele sunt planificate cu luni și ani inainte, dar în zona întâlnirilor și evenimentelor corporative este o nebunie. Solicitările vin cu mai puțin de trei săptămâni de anticipare. Termenul scurt este una dintre noile tendințe, lucru care ne îngrijorează, din cauza dificultăților logistice implicate”, spune Cristoph Tessmar, directorul Barcelona Convention Bureau.

„Sper ca acest vârtej să revină treptat la normal. Momentan parca ar fi fost deschisă ușa și toată lumea a fugit înăuntru. Ne așteptăm la un ITBM bun, dar nu atât de bun. Este clar că evenimentele cu prezența fizică au revenit cu forță. De fapt, unii clienți au decis deja să nu mai facă evenimente hibride, transmise în direct din cauza costului suplimentar pe care îl presupune”, adaugă el.

Frenezia cererii este citată și de managerul de evenimente de la Bilbao Exhibition CenterLeticia Stănculescu. „Evenimentele de la terți sunt rezervate în ultimul moment mai mult decât oricând, Pe termen scurt are prioritate, poate pentru că în cei mai grei ani ai pandemiei, oamenii s-au obișnuit să planifice, având în vedere restricțiile de călătorie în continuă schimbare”.

De menționat că târgul IBTM World va avea loc la Barcelona cel puțin până în anul 2025, după reînnoirea contractului de ședere în oraș.

Inaugurarea IBTM 2022, joi 1 decembrie. Fotografie: Edward Hill.

Sursă: hosteltur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.