Croazierele vor ajunge la 24 milioane de pasageri în 2016

Industria croazierelor se aşteaptă să ajungă la 24 milioane de pasageri în 2016, ceea ce ar reprezenta o creştere de 60% faţă de cei 15 milioane de pasageri de croazieră înregistraţi acum zece ani, cu nouă milioane mai mulţi pasageri, potrivit studiului privind “Starea Industriei de Croazieră”, prezentată de Cruise Lines International Association (CLIA).

În 1980, anul în care CLIA a început să realizeze calcule, au fost 1,4 milioane de pasageri mbarcaţi într-o croazieră pentru o industrie care nu prezintă semne de încetinire, ci de creştere spectaculoasă.

Între 2012 si 2014 creşterea volumului de pasageri a fost de la 775.000 la aproximativ 1,4 milioane de pasageri, ceea ce reprezintă o rată de creştere anuală de 34%. Regiunea care se confruntă cu o creştere mai mare este Asia, unde călătorii de croaziera erau practic necunoscuţi până acum cinci ani, urmată de Australia, care a depăşit un milion de pasageri de croazieră în 2014.

În 2014, croazierele au generat un impact economic pozitiv contribuind la economia globală cu 119.900 milioane de dolari (112.700 milioane de euro). Acest sector a menţinut 939.232 locuri de muncă cu normă întreagă, care au generat venituri de 39.300 milioane de dolari (36.900 milioane de euro).

27 de nave noi

Companiile de transport maritim afiliate acestei asociaţii vor pune în funcţiune 27 de nave noi, cu o investiţie de peste 6.500 milioane de dolari (6.100 milioane de euro) pe parcursul anului viitor.

În prezent, există un total de 471 de nave de croazieră ale companiilor membre ale CLIA, dintre care 170 corespund croazierelor fluviale, un segment care va avea 18 nave noi în 2016, ceea ce reprezintă o creştere de mai mult de 10%.

Croazierele vor ajunge la 24 milioane de pasageri în 2016

În ceea ce priveşte vânzările, opt din zece agenţii de turism membre ale CLIA au declarat că în 2016 se aşteapta la o creştere a vânzărilor de croaziere faţă de anul trecut. Astăzi, există mai mult de 30.000 de agenţii de turism la nivel mondial membre ale CLIA.

“Evoluţia, atractivitatea şi valoarea călătoriilor de croazieră continuă să conducă la creşterea generală a industriei prin construirea de bărci unice şi posibilitatea de a crea noi experienţe şi a oferi destinaţii în întreaga lume”, a asigurat preşedintele interimar al CLIA, Cindy D’Aoust.

 

Noi tehnologii şi turism de voluntariat

De-a lungul ultimilor ani, industria de croazieră s-a adaptat cererii utilizatorilor şi majoritatea croazierelor oferă în prezent WiFi şi mesagerie instant la bord.

A crescut, de asemenea, cererea pentru călătoriile de lux şi produse specializate, cum ar fi experienţe sportive la bord, cine gourmet şi servicii de majordom personal. De asemenea, a crescut oferta de croaziere pentru familii şi personalizarea pe teme şi cultură a noilor nave.

O altă noutate pentru 2016 este cea de mai multe opţiuni pentru turism de voluntariat cu nave care oferă excursii pentru a colabora în diferite regiuni ale lumii care au nevoie de ajutor.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply