Croazierele au transportat 23,2 milioane de pasageri în 2015, în creştere cu 4%

Industria mondială a croazierelor a transportat 23,2 milioane de pasageri anul trecut, cu 4% mai mult decât în 2014, potrivit Cruise Line International Association (CLIA, Asociaţia Internaţională a Liniilor de Croazieră), care se aşteaptă să atingă 24,2 milioane de pasageri în acest an.

Într-o declaratie, CLIA a explicat că datele din 2015 se situează de asemenea peste aşteptări, stabilite la 23 de milioane de pasageri.

O mare parte din creşterea industriei de croaziere poate fi atribuită destinaţiilor emergente. În 2015, Asia a obţinut cea mai mare creştere în comparaţie cu anii anteriori, în ceea ce priveşte numărul de pasageri de croazieră, atingând o creştere impresionantă de 24% între 2014 şi 2015, cu un total de peste 2 milioane de pasageri în 2015. Australia nu rămâne în urmă. Regiunea, care include Australia, Noua Zeelandă şi Pacificul, a atins o creştere incredibilă a pasagerilor de croazieră de 14% între 2014 şi 2015, cu mai mult de 1,1 milioane de pasageri.

 Fotografie a navei Monarch, a cărui propietar este Pullmantur.

Fotografie a navei Monarch, a cărui propietar este Pullmantur.

Preşedinta CLIA, Cindy D’Aoust, a subliniat faptul că datele din anul 2015 sunt “rezultatele muncii incredibile şi al angajamentului comunităţii noastre”, în timp ce a subliniat că această industrie are “cele mai mari rate de satisfacţie în rândul sectoarelor de călătorii de leisure”.

Având în vedere sectorul turismului, călătoriile de croazieră au un mare potenţial de creştere pe termen lung. Ele reprezintă 2% din totalul pieţei de călătorii de leisure, au cele mai mare rate de satisfacţie în rândul călătoriilor din întreaga lume şi popularitatea lor este în creştere. De fapt, conform Organizaţiei Mondiale a Turismului ce aparţine Naţiunilor Unite, între 2004 şi 2014, popularitatea vacanţelor de croazieră la nivel mondial a crescut mai rapid decât alte tipuri de vacanţe, cu o diferenţă estimată de 20%.

Aşa cum am informat în ştirea Croazierele vor ajunge la 24 de milioane de pasageri în 2016, asociaţia estimează că se vor atinge 24 de milioane de pasageri în acest an, o creştere de 60% faţă de 15 milioane de pasageri de croazieră de acum zece ani, cu nouă milioane de călători mai mult.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply