Croaziere fluviale: cererea stimulează creşterea exponenţiala a flotei

Din ce în ce mai mulţi călători aleg o croazieră fluvială, înregistrandu-se aproximativ 90.000 de pasageri în Europa în 2014. Aceasta este o cerere care este în continuă creştere, ceea ce a generat o nevoie de a creşte flota, care beneficiază atât transportatorii cât şi armatorii, potrivit organizaţiei Seatrade Europe.

Aşa cum a spus directorul general al IG RiverCruise, Helge Grammerstorf, oferta croazierelor fluviale este tot mai variată atât pentru excursii, călătoriile tematice, cât şi pentru conceptele gastronomice inovatoare, ceea ce creşte popularitatea sa, şi în rândul publicului mai tânăr.

Deşi constrângerile geografice a acestui tip de croaziere, care implică faptul că acestea să fie mai mici decât cele maritime, tot mai multe bărci adaugă piscine, spa-uri, ferestre panoramice şi chiar balcoane private.

Croazierele fluviale îşi îmbunătăţesc oferta. Imagine Shutterstock. #shu#.

Croazierele fluviale îşi îmbunătăţesc oferta. Imagine Shutterstock.

Constructorii de nave europene beneficiază de creşterea numărului de pasageri, astfel că în 2014 au fost puse pe piaţa de croaziere fluviale din Europa un total de 21 de nave noi, şi în prezent sunt planificate alte 30 în 2015.

În plus, navele deja existente sunt reformate şi modernizate pentru a le face mai moderne şi mai confortabile, adăugând la rândul său cele mai noi tehnologii. Aceasta reprezintă o provocare pentru constructori, deoarece necesită muncă în strânsa colaborare cu un număr mari de furnizori.

Ca şi în cazul croazierelor maritime, cele fluviale devin de asemenea mai “verzi”, adăugând sisteme de filtre, de economisire de apă şi energie, precum şi cele care vizează îmbunătăţirea eliminării şi reciclării de deşeuri. “Liniile de croazieră fluviale cercetează în continuare pentru a face navele lor mai ecologice”. Furnizorii de energie la sol reprezintă un pas important pentru croazierele fluviale pentru că permite reducerea seminificativă a emisiilor de azot.

 

Sursă: hosteltur.com

 

Leave a Reply