Creştere puternică a cererii de transport aerian în primul trimestru

Traficul mondial de pasageri a crescut cu peste 6% pentru primul trimestru din 2015 şi 7% pentru luna martie, comparativ cu anul precedent; conform celor mai recente statistici ale Consiliului Internaţional de Aeroporturi (ACI). Traficul internaţional de pasageri a crescut cu 6,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce traficul naţional a crescut cu 5,7% în perioada ianuarie-martie 2015.

Deşi toate regiunile au raportat o creştere a traficului de pasageri, cea mai mare activitate vine din Asia-Pacific şi Orientul Mijlociu, cu creşteri de 11,1% şi, respectiv, 10%, pentru luna martie.

Multe dintre cele mai aglomerate aeroporturi din regiunea Asia-Pacific au înregistrat o creştere de două cifre în primul trimestru. Shanghai (PVG), Incheon (ICN), Bangkok (BKK) şi New Delhi (DEL) au crescut semnificativ, cu 17,7; 15,6; 14,8 şi 13% respectiv. Abu Dhabi (Auh) şi Doha (DOH) două din aeroporturile cu cea mai mare creştere în Orientul Mijlociu, au înregistrat creşteri de 21,1% şi de 16,8%, respectiv. Mare parte din creştere, în special ceea din regiunea Asia Pacific, este derivată din restul călătoriilor de leisure pentru Anul Nou Lunar.

Creştere puternică a cererii de transport aerian în primul trimestru

Creştere puternică a cererii de transport aerian în primul trimestru

Creşterea lentă din luna martie precedează cea mai mare creştere înregistrată în luna februarie ca urmare a Anului Nou Lunar şi al schimbării modale către transportul aerian, ca urmare a congestiei din porturile maritime de-a lungul coastei de vest a Statelor Unite. Ratele de creştere la nivel mondial au fost mixte în luna martie.

Directorul de Economie al ACI Mundial, Rafael Echevarne, a declarat: “Primul trimestru a fost distorsionat în mare parte şocurile externe care au afectat cererea. În pofida acestor distorsiuni, încă am fost martorii unei creşteri globale semnificative a traficului de pasageri. După ce au retras unele interferenţe, trebuie să vedem încă impactul pe care ciclul economic global îl va avea în cererea de transport aerian. Există două forţe în joc care lucrează în direcţii opuse: pe de o parte, observăm îmbunătăţirea condiţiilor economice în Statele Unite. Pe de altă parte, cu încetinirea Chinei şi nesiguranţa continuă din Europa, astfel încât efectul net asupra transportului aerian rămâne de văzut”.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply