Creşte cererea de croaziere de durată lungă

37% dintre agenţii de turism înregistrează o creştere a cererii de între 14 şi 100 de zile, potrivit unui studiu recent realizat de către Cruise Line International Association (CLIA).

Popularitatea croazierelor de lungă durată, inclusiv cele care durează mai multe luni, creşte în special în rândul călătorilor pensionaţi şi al celor cu o putere mai mare de cumpărare, conform agenţilor.

Proesioniştii agenţiilor semnalează, de asemenea, că principalul avantaj a unei croaziere de lungă durată este posibilitatea de a vizita mai multe destinaţii în mod liber, fără a fi nevoie sa treci prin mai multe aeroporturi şi să faci şi să desfaci bagaje. Călătorilor le plac, de asemenea, itinerariile atractive pe care le oferă liniile de croazieră pentru a vizita locuri din întreaga lume, la care ar fi greu să se ajungă pe uscat.

Marile companii de transport maritim comercializează călătorii în jurul lumii. #shu#.

Marile companii de transport maritim comercializează călătorii în jurul lumii. Imagine Shutterstock.

 

Exemplu de ceea ce oferă marile companii de transport maritim în această privinţă vine din partea Norwegian Cruise Line (NCL), ocolul făcut de Norwegian Sun în jurul Americii de Sud pentru prima dată în cinci ani cu o croazieră de 14 zile, în timp ce Carnival Cruise Line oferă un număr de plecări de între 12 şi 15 zile pentru America Latină şi Caraibe.

La rândul său, Cunrad sărbătoreşte a 175-a aniversare în 2015 cu croaziere în jurul lumii. Astfel, de exemplu, The Queen Mary 2 realizează o călătorie de 113 zile din Los Angeles vizitând 54 de porturi din 29 de ţări, inclusiv din Pacificul de Sud, Asia, Orientul Mijlociu şi Europa.

De asemenea, Holland America Line oferă o croazieră de 114 zile, Grand World Voyage, şi aceasta disponibilă pe segmente. În timp ce, Silversea Cruises oferă croaziera sa în jurul lumii de 115 zile cu escale în 50 de porturi şi vizitarea a 30 de ţări. Costa Cruises oferă, de asemenea, o croazieră de 115 zile, care va trece prin 40 de porturi de pe cele cinci continente.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply