Costa Rica îşi consolidează angajamentul faţă de turismul durabil

Costa Rica a reuşit să se diferenţieze şi să fie apreciată în întreaga lume ca fiind una dintre principalele destinaţii pentru turismul durabil. Această ţară concentrează 5% din biodiversitatea planetară şi mai mult de 25% din suprafaţa sa este protejată. Următorul său obiectiv a fost să obţină toată energia electrică fără a afecta mediul. Şi a reuşit, în 2016 a anunţat că produce deja 100% din energia sa electrică din surse regenerabile

Astfel, întreaga ţară, industria, hotelurile sale, locuinţele sau unităţile comerciale consumă energie produsă din surse regenerabile şi nu mai emite gaze cu efecte de seră în producţia de energie electrică.

Pe lângă îngrijirea planetei şi contribuţia la reducerea încălzirii globale, Costa Rica îşi consolidează angajamentul de a fi o destinaţie turistică cu adevărat verde, ecologică, durabilă şi naturală.

Peisajul cantonului Tilaran este zona cu cele mai mari parcuri eolice din ţară.

Certificatul de Sustenabilitate a Turismului (CST) implementat de Institutul de Turism Costa Rican (ICT) contribuie la îndeplinirea angajamentelor asumate la Summitul de la Paris privind clima.

Obiectivul său este de a transforma conceptul de sustenabilitate în ceva real, practic şi foarte necesar în contextul competitivităţii turismului din ţară. Datorită lui, sunt cunoscute instituţiile care utilizează cel mai bine resursele naturale şi sociale şi care încurajează participarea comunităţilor locale. În prezent, Costa Rica are 342 de firme de turism cu CST.

 

Cele mai folosite energii

Pentru a obţine independenţa energetică, energiile cele mai utilizate sunt hidro, eolică şi, într-o măsură mai mică, energia solară şi geotermică.

De exemplu, centrala Reventazon (în Siquirres, Limon) este cea mai mare infrastructură construită în istoria ţării, are patru unităţi generatoare, odată finalizată, poate furniza  energie pentru 525.000 de locuinţe.

Peisajul cantonului Tilaran este zona cu cele mai mari parcuri eoliene din ţară. în plus, Costa Rica este o ţară privilegiată pentru a produce energie geotermică datorită numărului său mare de vulcani, care produc vaporul vulcanic necesar. O alta sursă curată este energia solară.

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply