Costa Cruises va incorpora roboţi în echipajul său în 2016

Grupul Costa va testa roboţi umanoizi la bordul navelor sale în 2016, datorită unui contract de exclusivitate în valoare de peste un milion de euro cu firma franceză Aldebaran, o filială a grupului SoftBank, pentru furnizarea roboţilor Pepper.

Pepper, lansat în Japonia în 2014 de către Softbank şi Aldebaran, este primul robot din lume capabil să citească principalele emoţii umane şi să ia în considerare mediul său, acţionând în conformitate cu el în mod activ.

Prima livrare a robotului care se va uni echipajului şi va începe să ajute la bordul AidaPrima şi Costa Diadema în primăvara anului 2016, fiind un ghid pentru oaspeţi la îmbarcare şi în timp ce aceştia se află la bord. Vor fi, de asemenea, disponibile pentru a oferi recomandări şi sfaturi în restaurante, evenimente şi excursii în mai multe limbi (germană, italiană şi engleză).

Costa Cruise va incorpora roboţi în echipajul său în 2016

Privind în perspectivă pentru vară, restul roboţilor se vor alătura echipajului aflat la bordul Aida şi Costa, afirmă compania într-un comunicat care spune că este “perfect apt” pentru a ajuta şi a distra clienţii la bordul croazierelor.

Robotul a completat deja un stagiu la bordul navelor AidaStella care demonstrează navigabilitatea sa în timpul interacţiunii cu clienţii şi echipajul.

Prin această iniţiativă, Grupul Costa, deţintut de Carnival Corporation şi a cărui companie-mamă este Costa Crociere, compania de transport maritim caută să îmbunătăţească experienţa clienţilor săi şi să îi ajute cu divertismentul la bordul flotei brandurilor sale: Costa şi Aida.

“Cu un robot emoţional la bordul unei croaziere, urmărim încă o dată, continuând cu tradiţia noastră de inovaţie”, a subliniat directorul general al Grupului Costa, Michael Thamm, care a subliniat că cu această iniţiativă compania de transport maritim da “un pas important către un viitor digital” pentru brandurile lor.

 

Pepper detectează expresii şi tonuri de voce

Robotul Pepper este bine echipat cu diverse functionalităţi şi o interfaţă de nivel înalt pentru a se comunica cu cei care sunt în jur, se mişcă uşor şi analizează expresiile şi tonurile de voce folosind cele mai recente progrese în recunoaşterea vocii şi a emoţiilor.

Costa, prima companie de croazieră care se va alătura robotilor umanoizi în 2016.

Acesta măsoară 120 de centimetri şi cântăreşte 28 de kilograme, are 17 articulaţii pentru mişcări şi are trei roţi omnidirecţionale pentru a se deplasa cu agilitate. În plus, are o cameră 3D pentru a detecta oamenii şi mişcările lor şi pentru a interacţiona cu ei, precum şi un panou tactil de 10 inch.

Costa are o flotă de 15 nave în serviciu, toate de pavilion italian, la care se vor adăuga două noi nave de noua generaţie, pe care le va primi în 2019 şi 2020 împreună cu altele ale brandului Aida Cruises.

 

 

Sursă: hosteltur.com

Leave a Reply